Sosyal Medya

Piyasa

Piyasalarda yeni haftanın gündemi

Bu hafta içinde, iç piyasalarda Mart ayı enflasyon verilerinin yakından takip edilmesi bekleniyor. Küresel piyasalarda ise ABD'de tarım dışı istihdam ve Euro Bölgesi'nde enflasyon verileri önem kazanıyor. 31 Mart yerel seçimlerinin sonuçları da gündemi de meşgul edecek.

Piyasalarda yeni haftanın gündemi

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz indirimi zamanlaması konusundaki belirsizlik devam ederken, küresel piyasalarda karışık bir seyir izleniyor. Yatırımcılar, gelecek hafta ABD’de açıklanacak istihdam verilerine odaklanmış durumda.

ABD’de pazartesi günü imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI), ISM imalat sanayi PMI ve inşaat harcamaları; salı günü fabrika siparişleri ve dayanıklı mal siparişleri; çarşamba günü ADP istihdam raporu ve hizmet sektörü PMI; perşembe günü dış ticaret dengesi ve haftalık işsizlik başvuruları; cuma günü ise tarım dışı istihdam ve işsizlik verileri açıklanacak.

Ayrıca, gelecek hafta salı günü Euro Bölgesi’nde ve Almanya’da imalat sanayi PMI; çarşamba günü Euro Bölgesi’nde enflasyon ve işsizlik; perşembe günü Euro Bölgesi’nde ve Almanya’da hizmet sektörü PMI ile Euro Bölgesi’nde Üretici Fiyat Endeksi; cuma günü ise Euro Bölgesi’nde perakende satış verileri açıklanacak.

Çin’de çarşamba günü imalat sanayi PMI ve hizmet sektörü PMI verileri takip edilecek.

Yurt içinde ise enflasyon verileri öne çıkıyor. Gelecek hafta pazartesi günü imalat sanayi PMI, çarşamba günü enflasyon, perşembe günü reel efektif döviz kuru ve cuma günü hazine nakit dengesi verileri izlenecek.

Bloomberg HT tarafından yapılan enflasyon anketine göre, Mart ayı için yıllık enflasyon beklentisi %69 olarak kaydedildi. Aylık enflasyon beklentisi ise %3,5 olarak belirlendi.

Şubat ayında yıllık enflasyon %67,07 olarak gerçekleşmiş, aylık enflasyon ise %4,53 olarak kaydedilmişti. Bu, yıllık enflasyonun son 15 ayın en yükseği olduğunu gösteriyor.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler