Sosyal Medya

Piyasa

Petrol, OPEC+ beklentileri ve sıkılaşan piyasa şartlarıyla ikinci aylık kazancına yöneldi

Petrol, OPEC+'nın arz kesintilerini uzatma ihtimaline dair beklentiler ve temel piyasa göstergelerinin, yakın vadeli koşulların kademeli olarak sıkılaştığını göstermesiyle ikinci aylık yükselişine yöneldi.

Petrol, OPEC+ beklentileri ve sıkılaşan piyasa şartlarıyla ikinci aylık kazancına yöneldi

Küresel gösterge Brent, bir önceki ay elde ettiği büyük kazancın ardından Şubat ayında varil başına 84 doların altında pek değişmeyerek yüzde 2’den fazla artış kaydetti. ABD ham petrolü ise 78 doların üzerinde seyretti. Petrol fiyatlarındaki kısa vadeli yükseliş eğilimini gösteren zaman aralıkları, daha uzun vadeli fiyatların üzerinde genişleyerek, fiyatları yıl başından bu yana sıkı olan işlem bandının üst sınırına taşıdı.

Bloomberg HT’nin haberine göre, OPEC ve müttefiklerinin arz kesintilerini desteklemesiyle birlikte, petrol fiyatlarındaki bu artış eğilimi ikinci çeyreğe kadar devam etmesi bekleniyor. Orta Doğu’daki gerilimler ve Kızıldeniz taşımacılığındaki aksamalar gibi faktörler de fiyatları destekliyor.

Trafigura Group’un Baş Ekonomisti Saad Rahim, küresel imalat ve petrokimya sektörlerindeki “yaşam işaretleri”ne atıfta bulunarak piyasanın “nispeten sıkı hissettiğini” belirtti ve “Artış riski ifadesini son birkaç yılda olduğundan çok daha fazla duyuyorsunuz” dedi.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler