Sosyal Medya

Piyasa

Merkez Bankası Finansal Hizmetler Güven Endeksi açıklandı

Finansal Hizmetler Güven Endeksi (FHGE), şubatta önceki aya kıyasla önemli bir artış gösterdi. Şubat ayında FHGE, 10,4 puanlık bir artışla 151,2 seviyesine yükseldi.

Merkez Bankası Finansal Hizmetler Güven Endeksi açıklandı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından açıklanan Finansal Hizmetler Güven Endeksi (FHGE)verilere göre, finansal sektörde faaliyet gösteren 142 kuruluşun yanıtlarının değerlendirilmesi sonucunda bu endeks elde edildi.

Endeksi oluşturan anket sorularına göre, son 3 aydaki iş durumundaki iyileşme FHGE’yi olumsuz yönde etkilerken, aynı dönemde hizmetlere olan talepteki artış ve gelecek 3 aydaki talep beklentileri FHGE’yi olumlu yönde etkiledi.

İstihdama ilişkin değerlendirmelerde ise, son 3 ayda istihdamda artış olduğunu bildirenlerin sayısının ve gelecek 3 ayda istihdamda artış olacağını bekleyenlerin sayısının arttığı görüldü.

2024 yılı şubat ayında, NACE Rev.2 sektör sınıflamasına göre “Finans ve Sigorta Faaliyetleri” sektöründe güven endeksleri alt sektörler itibarıyla incelendiğinde, “64-Finansal Hizmet Faaliyetleri (sigorta ve emeklilik fonları hariç)” ve “66- Finansal Hizmetler ile Sigorta Faaliyetleri için Yardımcı Faaliyetler” sektörlerinde bir önceki aya göre artış yaşandığı görüldü. Ancak “65-Sigorta, Reasürans ve Emeklilik Fonları (zorunlu sosyal güvenlik hizmetleri hariç)“ sektöründe bir önceki aya göre azalış olduğu kaydedildi.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler