Sosyal Medya

Piyasa

Gürok Grup’dan Azerbaycan’da cam fabrikası

Azerbaycan Yatırım Şirketi OJSC ile Türk şirketi Gürok Grup arasında Azerbaycan’da yerli ve yabancı yiyecek ve içecek üreticilerin cam ambalaj…

Gürok Grup’dan Azerbaycan’da cam fabrikası

Azerbaycan Yatırım Şirketi OJSC ile Türk şirketi Gürok Grup arasında Azerbaycan’da yerli ve yabancı yiyecek ve içecek üreticilerin cam ambalaj ihtiyacına yönelik bir tesis kurmak için mutabakat zaptı imzalandı.

Azerbaycan Yatırım Şirketi OJSC ile Türk şirketi Gürok Grup arasında Azerbaycan’da cam kap üretimine yönelik bir tesis kurmak için mutabakat zaptı imzalandı.

Azerbaycan Ekonomi Bakanı Mikail Jabbarov, ilgili mutabakat zaptı hakkında şunları söyledi:

“Azerbaycan Yatırım Şirketi OJSC ile Türk şirketler grubu Gürok Grup arasında, cam kap üretimine yönelik bir tesis kurmak için mutabakat zaptı imzalandı. Tesis, yerli ve yabancı yiyecek ve içecek üreticilerinin cam ambalaj ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyor. Dünyanın beşinci büyük cam ürünleri üreticisi olan Gürok Grup, cam kap üretimi, seramik, endüstriyel ekipmanlar, inşaat ve turizm gibi çeşitli alanlarda faaliyet göstermektedir.”

Azerbaycan Yatırım Şirketi Anonim Şirketi (AIC) Mart 2006’da Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile kuruldu. AIC’nin tüm hisseleri Azerbaycan Cumhuriyeti hükümetine ait bulunuyor.

Şirket, Ekonomi Bakanlığı tarafından atanan bir denetim kurulu tarafından yönetiliyor. Azerbaycan Cumhuriyeti’nin petrol dışı sektöründeki sermaye yatırımları AIC’nin temel ekonomik amacını oluşturuyor.

AIC, ülke ekonomisinin kalkınmasını ve girişimciliğin gelişmesini teşvik etmek ve yabancı yatırımcıları Azerbaycan’a çekmeyi hedefliyor.

 

 

 

 

patronalrdunyasi.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler