Sosyal Medya

Piyasa

Erdoğan: Millet kapsamlı özeleştiri istedi, gereken değişimi yapacağız

Yerel seçimin ardından 'değişim' mesajı veren Erdoğan, "Milletin talepleri ve tenkitleri doğrultusunda kendi bünyemizde gerekli değişimi gerçekleştirecek, daha da güçlenmiş bir şekilde yolumuza devam edeceğiz" dedi.

Erdoğan: Millet kapsamlı özeleştiri istedi, gereken değişimi yapacağız

Seçimin ardından ilk kez grup toplantısında konuşan Erdoğan, ‘değişim’ mesajı vererek “Milletimiz bizden özeleştiri yapmamızı istedi, gereğini yerine getireceğiz” dedi. “Söylemeye mecbur kaldım” diyen Erdoğan, İsrail’le ticaret tepkilerine de değindi.

Yerel seçimin ardından ‘değişim’ mesajı veren Erdoğan, “Milletin talepleri ve tenkitleri doğrultusunda kendi bünyemizde gerekli değişimi gerçekleştirecek, daha da güçlenmiş bir şekilde yolumuza devam edeceğiz” dedi.

Gazeteci Yavuz Oğhan Erdoğan’ın konuşmalarını şöyle yorumladı:

Cumhurbaşkanı ne dedi:

-Muhalefetin seçim başarısını küçülttü, kendi başarılarını oy oranlarına MHP’yi de ekleyerek büyüttü.

-Teşkilatına gaz verdi, herkesin hissettiği yenilmişlik duygusunu ortadan kaldırmaya çalıştı.

-Kuruluş kodlarına dönüş mesajı verdi ama buna ilişkin hiçbir somut işaret vermedi.

-Cumhur İttifakı’na sahip çıktı, Bahçeli ile benzer ifadeler kullandı.

-Yeniden Refah’ı büyük tehlike gördüğünü, Filistin ile ilgili açıklamalara ağırlık vererek gösterdi, isim vermedi ama doğrudan Erbakan’ı hedef aldı.

-Özgürlük eksikliğiymiş, adaletsizlikmiş, yumuşamaymış gibi, seçim sonuçlarının Türkiye’yi değiştireceğini bekleyen iyimserlere ters köşe yaptı.

-Anlayacağınız Erdoğan eski Erdoğan, AK Parti eski AK Parti.

-Reform bekleyenler en azından bu konuşma sonrasında karamsar kalmaya devam edebilir.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi’nin ardından ilk kez katıldığı partisinin grup toplantında şöyle devam etti:

İsrail’le ticaret eleştirileri hakkında konuşan ve isim vermeden Yeniden Refah Partisi’ne yüklenen Erdoğan, “Partimize yönelik bazı ithamlarda bulunuldu. Bazı çevrelerde bu ithamlar karşılık buldu. Sözde partiler bizim nasıl tavır takındığımızı bildikleri halde bizi bu konuda eleştirdiler. Hiç kimse şahsımı ve kutlu kadroyu Filistin meselesinde sorgulayacak kapasitede ve kalibrede değildir” sözlerini sarf etti.

Yerel seçimlere yönelik yorumda bulunan Erdoğan, “16 milyon seçmenin iradesi sandığa yansımadı. Bize destek verenler sandığa gitmedi. Seçimler yüzde 40 buçuk oy oranıyla Cumhur İttifakı’nın üstünlüğüyle sonuçlanmıştır” sözlerini sarf etti. Partisinin seçim performansına ilişkin de konuşan Erdoğan, Katılım oranının düşüklüğü partimizin oylarını olumsuz etkiledi dedi.

31 Mart’a ilişkin mesajlar veren Erdoğan, değişim vurgusu yaptı.

Erdoğan‘ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Seçimlere katılım oranının düşüklüğü partimizin oylarını olumsuz etkiledi. 31 Mart seçimleri yüzde 40,5 oy oranıyla cumhur ittifakının üstünlüğüyle sonuçlanmıştır. 1400 belediyenin yüzde 54,3’ü Cumhur İttifakı’nca yönetilecektir. AK Parti olarak 21 yıllık iktidarlarımız boyunca yatırım yaparken, hizmet götürürken bugüne kadar seçim sonuçlarını önümüze almadık, almayız.

’81 İLİMİZDE TEK BİR İKTİDAR VARDIR’

Şehirlerimizin kaynaklarının orada yaşayanlara harcanması için her şeyi yapacak, terör örgütünün şehirlerimize tekrar musallat olmasına fırsat vermeyeceğiz.

Yerel iktidar-merkezi iktidar diye ikili yapı ihdas etmeye çalışanların söylemleri demlendikleri ortaklarına diyet ödeme hamlesi değilse ham bir hayaldir. 81 ilimizde tek bir iktidar vardır, o da 14-28 Mayıs seçimleriyle milletin ülkeyi yönetme vazifesi verdiği cumhurbaşkanı ve kabinesidir.

‘MİLLETİN SANDIKTA VERDİĞİ MESAJLARI DOĞRU OKUMALIYIZ’

Milletin sandıkta verdiği mesajları doğru okumalıyız. Bu muhasebeyi yapmak, gerektiğinde canı pahasına yanımızda duran aziz milletimize karşı görevimizdir. 40 dereden su getirerek analizler kasmak bize yakışmaz. Tablonun çok iyi farkındayız, milletimizin mesajlarının gereğini mutlaka yerine getireceğiz.

Milletin talepleri ve tenkitleri doğrultusunda kendi bünyemizde gerekli değişimi gerçekleştirecek, daha da güçlenmiş bir şekilde yolumuza devam edeceğiz.

‘ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMİ YENİ BİR ŞAHLANIŞIN DÖNÜM NOKTASI HALİNE GETİRECEĞİZ’

Bakılmadık, incelenmedik hiçbir nokta bırakmadan muhasebe sürecini gerçekleştireceğiz. Partimizin tökezlemesini bekleyen rakiplerimizi asla sevindirmeyeceğiz. Önümüzdeki dönemi yeni bir şahlanışın dönüm noktası haline getireceğiz.

Şunu herkes görsün ve bilsin, biz bitti demeden hiçbir şey bitmez. Biz bu ülkenin en dinamik partisiyiz, heyecanımız ilk günkü gibi dipdiri. Artık seçimin de olmadığı önümüzdeki dört yıl içinde enflasyonla mücadelemizi inşallah zaferle sonuçlandıracağız. Geçmişte yaptık, yine yapacağız.

‘KUVAY-I MİLLİYE NE İSE HAMAS DA İŞTE AYNEN ODUR’

Hiç kimse ne şahsımın ne bu kadronun Filistin hassasiyetini sorgulayacak kalibrede, kapasitede değildir. Bizim hayatımız Filistin davasıyla anlam bulmuştur. Milli Mücadele sırasında Türkiye’deki Kuvay-ı Milliye ne ise Hamas da işte aynen odur. Bunu söylemenin de bir bedeli olduğunun elbette farkındayız.”

Tayyip Erdoğan olarak tek başıma kalsam dahi Allah ömür verdikçe Filistin mücadelesini savunmaya, mazlum Filistin halkının sesi olmaya devam edeceğim. Bazı yaptıklarımızı anlatamıyor olabiliriz ama Filistin hassasiyetimizi sorgulayanlar er ya da geç rezil olacak, nasıl bir haksızlık yaptıklarını görecekler.”

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler