Sosyal Medya

Piyasa

Çip üreticisi Nvidia piyasa değeriyle Saudi Aramco’yu geride bıraktı

Yapay zeka çiplerine olan talebin hızla artmasıyla beraber, Kaliforniya merkezli çip üreticisi Nvidia, piyasa değeriyle Suudi Arabistan petrol devi Saudi Aramco'yu geçti.

Çip üreticisi Nvidia piyasa değeriyle Saudi Aramco’yu geride bıraktı

Çip üreticisi Nvidia’nın piyasa değeri bugün 2,056 trilyon dolara ulaşarak dünyanın en değerli üçüncü şirketi konumuna yükseldi. Şirketin hisseleri bugün yüzde 4 artışla 822,79 dolara yükseldi ve yıl başından bu yana %66’nın üzerinde bir artış kaydetti.

Bloomberg HT’nin haberine göre, Nvidia’nın piyasa değerinin 2,056 trilyon doları bulmasıyla birlikte, Saudi Aramco’nun 2,046 trilyon dolarlık piyasa değerini geride bırakması dikkat çekti. Bu başarıyla Nvidia, dünyanın en değerli üçüncü şirketi unvanını aldı ve Saudi Aramco dördüncü sıraya geriledi.

Microsoft, 3,087 trilyon dolarlık piyasa değeriyle birinci sırada yer alırken, Apple da 2,774 trilyon dolarlık piyasa değeriyle ikinci sıradaki yerini korudu. Nvidia, geçen ay piyasa değeriyle önce Amazon’u, ardından da Google’ın ana şirketi Alphabet’i geride bırakmıştı.

Yapay zeka çiplerine olan talebin artmasıyla geçen yıl mayıs ayında 1 trilyon dolarlık piyasa değerine ulaşan Nvidia’nın piyasa değeri, geçen hafta ilk kez 2 trilyon doların üzerine çıkmıştı.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler