Sosyal Medya

Piyasa

Borsa, altın ve mevduat! Hangi yatırım aracı daha cazip?

Yatırım araçlarından borsa, altın ve mevduat, yeni yılın en popülerleri olarak öne çıkıyor. Geçen hafta altın ve borsa piyasasında görülen yukarı yönlü hareketler dikkat çekti. Gram altın 2038 lira seviyesini test ederken, Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi 9400 puanı gördü. Peki, yeni rekorların ardından borsa ve gram altında hedef seviyeleri ne? Hangi yatırım aracı daha cazip?

Borsa, altın ve mevduat! Hangi yatırım aracı daha cazip?

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi 9400 puan seviyesini geçti ancak bu seviyede kalıcı olamadı. Gram altın ise cuma günü 2038 lira ile tarihi rekorunu kırdı. Ayrıca, şubat ayının ortalarından itibaren mevduat faizlerindeki artış da dikkat çekiyor.

Mevduat, borsa ve altın arasında şu anda hangisinin daha cazip olduğuna dair Ekonomist Hikmet Baydar’ın Milliyet’e yaptığı değerlendirmesi şu şekilde:

“Ons altın grafiğine baktığımızda aşağı yönlü sinyallerin sona erdiğini görüyoruz. Cuma günü 2016 dolardan 2041 dolara kadar yükseldi. İç piyasada doların 31.00 TL seviyelerine yükselmesiyle birlikte gram altın her ikisinin de etkisiyle yükseldi. Ayrıca, yerel seçimlerin yaklaşması ve seçim sonrasında dövizdeki artış beklentileri de alımları tetikleyen diğer faktörler. Teknik olarak da şu an yukarı yönlü sinyaller alıyoruz, bu nedenle yükselişler daha kolay gerçekleşebilir. Çünkü son yükseliş, aşağı yönlü sinyalleri sonlandıracak kadar güçlüydü.”

BORSADA YENİ TAHMİN: YABANCI GİRİŞİ ARTABİLİR

“Çünkü 9412 üzeri kapanış direnç kırılıyor izlenimi verecektir. Şimdilik hala yukarı sinyalleri devam ediyor. Ayrıca gri listeden çıkmaya yakınız tarzında açıklamalar var. Bu durumda yabancı girişi artabilir. BIST 100 endeksi yeni bir olumsuz gelişme olmazsa 9592 puana kadar zorlanmadan çıkabilecek durumda.”

GRAM ALTIN İÇİN 15 GÜNE DİKKAT!

“Ons altında 2080 dolar seviyelerine kadar kısa vadede bir çıkış söz konusu olduğuna göre dolar/TL’nin gevşemediği takdirde, gram altında 15 iş günü içerisinde 2100 lira seviyelerine doğru hareketlenme görebiliriz.”

BORSA, ALTIN VE MEVDUAT! HANGİSİ DAHA CAZİP?

“Borsa, altın ve mevduat birbirinden ayrı üç farklı yatırım aracı. Borsada risk var ve dolayısıyla getiri beklentisi de daha yüksektir. Mevduat faizleri gelen yabancı talebine istinaden yeterli seviyede olsa da borsaya rakip değil. Mevduat faizi eğer hedeflenen enflasyon tutarsa, hedef enflasyona göre paranın reel seviyesini koruyabilecek seviyede gibi görünüyor.”

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler