Sosyal Medya

Piyasa

Bayram’da e-ticaret sektöründe 300 milyarlık satış bekleniyor!

Ramazan Bayramı e-ticaret sektörünü hareketlendirdi. Sektör profesyonelleri 200-300 milyar liralık satış bekliyor.   Yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi birçok sektörde olduğu…

Bayram’da e-ticaret sektöründe 300 milyarlık satış bekleniyor!

Ramazan Bayramı e-ticaret sektörünü hareketlendirdi. Sektör profesyonelleri 200-300 milyar liralık satış bekliyor.

 

Yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi birçok sektörde olduğu gibi e-ticaret sektöründe de hareketlilik yaşanıyor. Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) Başkanı Hakan Çevikoğlu, ramazan ayı ve bayram alışverişlerinin e-ticaret üzerinden yapılmaya devam ettiğini söyledi.

Tüketicilerin çevrim içi alışverişe yönelmesi ve kampanyaların etkisiyle bu bayram da e-ticaretin ön planda olması bekleniyor. Çevikoğlu, bayrama özel kampanyalar ile alışverişlerde yüzde 30 artış gözlemlediklerini belirtti.

En çok tercih edilen ürünler

Bayram için hazırlanan tatlı malzemeleri, çikolata, şeker, kahve gibi gıda ürünlerinin yanı sıra giyim ve ayakkabı da en çok tercih edilen ürünler arasında yer alıyor. Yaz lastiği ve uçak bileti satışlarında da artış gözlemleniyor.

Ramazan Bayramı’nda en az 200 milyar TL satış bekleniyor

Tüm ürün gruplarında yüzde 25-30 arasında indirimlerin yapıldığı Ramazan Bayramı döneminde 200-300 milyarlık bir satışın gerçekleşmesi öngörülüyor. Ortalama sepet tutarının ise 750 lira olması bekleniyor.

Tüketicilere tavsiyeler

Çevikoğlu, yeni yönetmelik ile e-ticaret şirketlerinin kafalarına göre indirim yapamayacaklarını ve son 30 gün içerisindeki en düşük satış fiyatının altına inemeyeceklerini söyledi. Tüketicilerin bu dönemde gönül rahatlığıyla alışveriş yapabileceklerini belirten Çevikoğlu, “Güven Damgası” olan siteleri tercih etmelerini önerdi.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler