Sosyal Medya

Piyasa

ANALİZ: Altın fiyatları konsolidasyon sürecinde

Bakır fiyatlarındaki ralli durulurken, altın fiyatları konsolidasyon sürecine girdi. Altın fiyatları hafif bir düşüş yaşadı, ancak piyasalar, ABD'nin faiz politikasıyla ilgili yeni ipuçları ararken rekor seviyelerini korudu.

ANALİZ: Altın fiyatları konsolidasyon sürecinde

Endüstriyel metaller arasında bakır fiyatları da Asya saatlerinde geriledi, ancak Çinli izabe tesislerindeki üretim kesintisi haberlerinin ardından hala 11 ayın en yüksek seviyelerine yakın seyretti.

Genel metal piyasaları, dolardaki dirençle birlikte ekonomik veriler öncesinde baskı altında kaldı. Altın fiyatları, rekor seviyelerin altında seyrederken, spot altın %0,2 düşüşle 2.171,06 dolara gerilerken Nisan vadeli altın %0,3 düşüşle 2.175,35 dolara indi.

Altın fiyatları, geçtiğimiz hafta 2.200 dolar civarındaki rekor seviyelere yükseldikten sonra, beklenenden daha yüksek tüketici fiyat endeksi verilerinin piyasalarda faiz korkularını artırmasıyla hızlı bir konsolidasyon yaşadı.

Güçlü TÜFE verileri, yatırımcıların dikkatlerini bugün açıklanacak olan ÜFE ve perakende satış verilerine çevirmesine neden oldu. Bu verilerin Federal Rezerv’in faiz politikasını şekillendirmesi bekleniyor.

Diğer değerli metaller de konsolidasyon sürecine girdi. Platin %0,4 düşüşle 942,45 dolara gerilerken gümüş fiyatları 25,170 dolarda sabit kaldı.

Bakır fiyatları, Çin kaynaklı rallinin ardından son 11 ayın en yüksek seviyesinden geriledi. Mayıs vadeli ABD bakır kontratı dünkü 11 ayın en yüksek seviyesine çıktıktan sonra %0,5 düşüşle 4,0382 dolara gerilerken, Londra Metal Borsası’nda üç aylık vadeli işlemler %0,5 düşüşle 8.884 dolara indi.

Kırmızı metal, özellikle Çin’in en büyük bakır izabe tesislerinin üretimi azaltma kararı aldığı haberleriyle destekleniyor, ancak planlanan kesintilerin kapsamı hala belirsizliğini koruyor.

Investing.com’un haberine göre, özellikle dünyanın en büyük bakır ithalatçısı olan Çin’in ekonomik görünümünün kötü olması nedeniyle bakır fiyatlarının erimeye devam edip edemeyeceğine dair şüpheler de sürüyor.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler