Sosyal Medya

Piyasa

Altının 2200 lira yolculuğu başladı mı? Altında alım için doğru zaman mı?

Finans Analisti İslam Memiş, altındaki değer kaybının kalıcı olmayacağına dikkat çekti. Altın yatırımcısına 'sabırlı olun' diyen İslam Memiş, yükseliş için tarih verdi.

Altının 2200 lira yolculuğu başladı mı? Altında alım için doğru zaman mı?

Finans Analisti İslam Memiş, altındaki değer kaybının kalıcı olmayacağına dikkat çekti. Altın yatırımcısına ‘sabırlı olun’ diyen İslam Memiş, yükseliş için tarih verdi.

 

Geçtiğimiz yıl içinde piyasada yatırımcılara yüzde 78 kazanç sağlayan altındaki gelişmeler, Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş  piyasalardaki son durumu değerlendirirken altındaki gerilemelerin ve stabil durumun kalıcı olmayacağını belirterek, “Bu hafta altın ve gümüş fiyatlarında yaşanan sakinliği ve geri çekilmeleri birer fırsata çevirmek gerektiğini düşünüyorum,” şeklinde konuştu.

 

Ons altın şu anda 2032 dolar seviyesinde bulunuyor. Gün içinde 2017 dolar seviyesine kadar gerileyen altın, tekrar toparlandı. Memiş, bu hafta ons altın için 2020-2070 dolar aralığını takip edeceğini ifade etti.

 

Gram altın tarafında resmi kurun 1970 lira seviyesinde olduğunu belirten Memiş, serbest piyasada ise gram altının 2065-2067 seviyelerinde işlem gördüğünü gözlemledi.

 

Memiş, “Düşüşler alım fırsatı sunuyor. Euro dolar paritesi ve sterlin dolar paritesinde yaşanan düşüşler, bu hafta altın ve gümüş fiyatlarında alım fırsatı olarak değerlendirilebilir. Ons altın, gerileme yaşasa da destek seviyelerini test etse de yine yukarı yönlü hareketlerini başlattı. Dolar kurunun güçlü duruşunu koruduğu için gram altında ons altın kadar bir gerileme görmedik. Bu gerilemelerin ve stabil durumun kalıcı olmadığını düşünüyorum,” diye belirtti. Memiş, 2070 dolar seviyesinin yukarı yönlü kırılması durumunda, yılın ilk çeyreğinde 2150 lira ve devamında 2200 lira seviyelerini beklemeye devam edeceklerini vurguladı.

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler