Sosyal Medya

Piyasa

Altın yükselişte: İşte gram, çeyrek ve cumhuriyet altını fiyatları!

Gram altın, güne yükselişle başlayarak 2,219 lira seviyesinden işlem görüyor. Çeyrek altın ise 3,720 lira, Cumhuriyet altını ise 15,120 lira olarak satışa sunulmuş durumda. Altının ons fiyatı da yüzde 0,1 artışla 2,160 dolardan alıcı buldu.

Altın yükselişte: İşte gram, çeyrek ve cumhuriyet altını fiyatları!

Dün, altının ons fiyatındaki yükseliş ve dolar kurundaki artışa paralel olarak değer kazanan gram altın, günü 2,209 liradan tamamlamıştı. Bugün ise yine yükselişle güne başlayarak saat 10.45 itibarıyla 2,219 lira seviyesinde bulunuyor. Çeyrek altın 3,720 lira, Cumhuriyet altını ise 15,120 lira olarak alıcı buluyor.

Analistler, ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell’ın para politikasını gevşetme sinyallerinin emtia fiyatlarını etkilediğini belirtti.

Bugün açıklanacak olan ABD tarım dışı istihdam verisinin yatırımcıların odak noktasında olduğunu ifade eden analistler, Powell’ın güvercin söylemlerinin altına olan talebi desteklediğini vurguladı.

Ayrıca, Fitch Ratings’in Türkiye değerlendirme raporunun açıklanması ve yurt dışında Avro Bölgesi’nde büyüme ile ABD’de istihdam raporu verilerinin takip edileceği ifade edildi. Teknik açıdan altının ons fiyatında 2,180 ve 2,200 doların direnç olarak öne çıktığını belirten analistler, 2,150 ve 2,130 dolar seviyelerinin ise destek konumunda olduğunu ifade etti.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler