Sosyal Medya

Piyasa

Altın yılın ilk işlem gününe rekorla başladı! 2024’ün ilk yatırım uyarısı geldi…

ABD Merkez Bankası'nın faiz indirme olasılığına dair beklentilerin etkisiyle, altın fiyatları yeni yılın ilk işlem gününde artış kaydetti. Finans analisti İslam Memiş beklentilerini paylaştı.

Altın yılın ilk işlem gününe rekorla başladı! 2024’ün ilk yatırım uyarısı geldi…

ABD Merkez Bankası’nın faiz indirme olasılığına dair beklentilerin etkisiyle, altın fiyatları yeni yılın ilk işlem gününde artış kaydetti. Finans analisti İslam Memiş beklentilerini paylaştı.

 

 

Geçen yılın ardından 2024’e güçlü bir çıkışla giren altın, ons başına düşen fiyatında yüzde 0,54’lük bir artışla 2,074 dolara yükseldi. Yatırımcılar, Federal Rezerv’in önümüzdeki aylarda faiz indirimine gideceği beklentisiyle, altın fiyatlarındaki olumlu momentumu desteklemeye devam etti.

 

Altın fiyatlarındaki bu yükseliş, 2020’den bu yana ilk defa yıllık bazda artış gösteren bir trendi sürdürüyor. Piyasalarda faiz indirimi beklentisi, özellikle mart ayında yüzde 80’in üzerinde fiyatlandı. Bu çerçevede, önümüzdeki günlerde açıklanacak ABD istihdam verileri, Federal Rezerv’in para politikasına dair sinyalleri anlamak açısından önem taşıyor.

 

Altının gram fiyatı ise yeni yıla pozitif bir başlangıç yaparak 1980 lira seviyesinde işlem görüyor. Fiziki piyasalarda çeyrek altın 3,332 liradan, cumhuriyet altını ise 13,712 liradan satılıyor, bu da altın fiyatlarındaki güncel durumu yansıtıyor.

 

Piyasa neler bekliyor?

 

2024’ün ilk işlem gününde gram altın, yükseliş eğilimini sürdürerek bin 980 liraya çıkarak yeni bir rekora imza attı. Finans analisti İslam Memiş, piyasaların beklentilerini değerlendirerek gram altın için öngörülerini paylaştı. Memiş’in TV 100’deki yazısında ifade ettiği görüşler şu şekilde:

 

 

“Yeni yılın başlangıcında, piyasalarda radikal değişikliklere dair beklentilerin düşük olması normal. 31 Aralık günü ortaya çıkan beklentiler, 1 Ocak’ta genel olarak aynı kalmaya devam eder. Bu hafta önemli veri akışlarına odaklanacağız; Çarşamba günü Türkiye Enflasyon verisi ve Fed tutanakları, Cuma günü ise Avrupa Enflasyon verisi ve ABD Tarım Dışı İstihdam verisi açıklanacak. Bu veri setleri ve yapılan açıklamaların, piyasalar üzerinde önemli etkiler yaratmasını bekliyorum.

 

Bu hafta, gram altın için izleyeceğim bant aralığı 2.030-2.060 lira olacak. İlerleyen dönemde ise yılın ilk çeyreğinde 2.150 lira seviyesini, yıl genelinde ise 3 bin lira seviyesini aşmasını bekliyorum. Bu tahminler, piyasalardaki gelişmeleri değerlendirirken dikkate alınabilir.”

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler