Sosyal Medya

Piyasa

Altın fiyatları iyi bir başlangıç yaptı: Bakır ve gümüş de hareketli

Altın fiyatları, yeni haftaya rekor seviyelerin hemen altında sabitlenerek başladı. Geçen hafta, Fed Başkanı Jerome Powell'ın enflasyonun Fed'in rahat olduğu seviyelere ulaşmaya yakın olduğu yönündeki açıklamaları ve ABD istihdamındaki yavaşlama işaretleri, altın fiyatlarını rekor seviyelere taşımıştı. Bu hafta ise gözler, ABD tüketici fiyat endeksi verilerine çevrildi. Enflasyon verisi, faiz politikası açısından önemli bir faktör olarak öne çıkıyor.

Altın fiyatları iyi bir başlangıç yaptı: Bakır ve gümüş de hareketli

Spot altın, %0,1 artışla 2.180,47 dolara yükselirken, Nisan vadeli altın %0,1 artışla 2.187 dolara ulaştı. Her iki enstrüman da Cuma günü ulaşılan rekor seviyelerin hemen altında işlem görüyordu. Vadeli altın kontratları geçen hafta 2.203 dolar, spot altın ise 2.195,20 dolar ile tüm zamanların en yüksek seviyesini görmüştü.

Altın fiyatlarındaki güçlü performans, karışık Fed sinyalleri ve iş gücü verilerinin yanı sıra enflasyon endişelerine dayanıyor. Fed’in faiz oranlarını düşürme olasılığı, özellikle istihdamda gözlenen yavaşlama sonrasında, altın fiyatlarına destek sağlıyor.

Diğer değerli metaller ise genelde sakin seyrederken, geçen haftaki kazançlarını koruyor. Platin %0,2 artışla 919,40 dolara yükselirken, gümüş %0,1 düşüşle 24,517 dolara geriledi.

Endüstriyel metaller arasında, bakır fiyatları Çin’den gelen karışık ekonomik sinyallerin ardından dalgalı bir seyir izliyor. Çin’in bakır ithalatındaki artışa rağmen, fabrika faaliyetlerindeki gerileme, bakır talebinin zayıf olduğuna dair endişeleri artırıyor. Investing.com’un derlediği bilgilere göre, Çin’deki enflasyon verileri, tüketici enflasyonunun arttığını, ancak üretici enflasyonunun deflasyon bölgesine kaydığını gösterdi, bu da fabrika faaliyetlerindeki zorlukları yansıtabilir.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler