Sosyal Medya

Piyasa

Altın fiyatları Fed’in de etkisiyle rekor zirveyi gördü

Altın, Federal Reserve'in faiz oranlarını düşüreceğine dair sinyallerle rekor bir zirveye ulaştı. Külçe altın, önceki altı seansta yaklaşık yüzde 6 artış kaydederek ons başına 2.161,48 dolara yükseldi. Bu, Perşembe günkü artışın, 2021'in sonlarından bu yana görülen en uzun günlük artış serisine işaret ettiği bir dönemi temsil ediyor.

Altın fiyatları Fed’in de etkisiyle rekor zirveyi gördü

Federal Reserve Başkanı Jerome Powell, Çarşamba günü yaptığı açıklamada, borçlanma maliyetlerini düşürmeye “bu yılın bir noktasında” başlamanın muhtemelen uygun olabileceğini belirtti. Ancak, enflasyonun sürdürülebilir bir şekilde yüzde 2’ye doğru ilerlediğine dair daha fazla güven istedi. Bloomberg HT’nin haberine göre, bu açıklamalar altının hızlı yükselmesine neden oldu ve birçok yatırımcıda şaşkınlık yarattı.

Citigroup, altın tahminlerini önümüzdeki üç ay için ons başına 2.200 dolara ve önümüzdeki altı ila 12 ay için ons başına 2.300 dolara yükseltti. Raporda, özellikle hisse senedi ve kredi piyasasındaki son yükselişler göz önüne alındığında, ikinci çeyrekte altının lehine olabilecek resesyon risklerine dikkat çekildi.

Spot altın, Singapur’da saat 12:30 itibarıyla ons başına 2.158,69 dolara yükselerek yüzde 0,5 artış gösterdi. Bloomberg Dolar Spot Endeksi ise yüzde 0,1 düşerek beşinci günde de düşüş yaşadı. Gümüş ve platinde düşüş yaşanırken, paladyum Çarşamba günü yüzde 10’dan fazla artış gösterdikten sonra yüzde 1,3 düşerek ons başına 1.000 dolar eşiğinin üzerinde seyretti.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler