Sosyal Medya

Piyasa

Altın fiyatları Fed toplantısı öncesinde baskı altında dolar ise güçlü durumda

Altın fiyatları, Asya saatlerinde hafif bir düşüş yaşadı ancak Fed toplantısı öncesinde yatırımcıların değerli metallerden uzak durmasıyla temel destek seviyelerinin üzerinde kalmayı başardı. Külçe altın fiyatları 2.150 dolar destek seviyesini geri alarak bu hafta kaybettiği zemini bir miktar toparladı. Ancak altın, Mart ayının başlarında ulaştığı rekor seviyelerin oldukça altında kaldı.

Altın fiyatları Fed toplantısı öncesinde baskı altında dolar ise güçlü durumda

Spot altın %0,1 düşüşle 2.158,26 dolara gerilerken Nisan vadeli altın %0,1 düşüşle 2.161,35 dolara indi. Fed toplantısı öncesinde, doların güçlü performansı altın fiyatlarını baskı altında tuttu. Dolar endeksi, son iki seansta güçlü kazançlar elde ettikten sonra iki haftanın en yüksek seviyesine ulaştı.

Fed’in Çarşamba günü yapacağı toplantının ardından faiz oranlarını sabit tutması bekleniyor. Ancak enflasyon verilerindeki artış, Merkez Bankası’nın daha şahin bir tutum benimsemesine neden olabilir, bu da altın ve diğer değerli metaller için olumsuz olabilir.

Investing.com’un aktardığına göre, bakır fiyatları bir miktar geriledi ancak son dönemdeki zirvelerine yakın seyretti. Londra Metal Borsası’nda üç aylık bakır sözleşmesi %0,5 düşüşle 9.046 dolara gerilerken bir aylık ABD kontratı %0,6 düşüşle 4,1052 dolar oldu. Çin’den gelen güçlü sanayi üretimi verileri, bakır rallisini destekledi ve fiyatların yüksek seviyelerde kalmasını sağladı.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler