Sosyal Medya

Piyasa

Adidas, 30 yıl sonra ilk defa zarar açıkladı

Adidas, ABD’deki spor giyim perakendecilerinin yüksek stoklarla mücadele etmesi nedeniyle Kuzey Amerika’daki satışlarında yeniden düşüş bekliyor. Adidas, Ekim 2022’de Kanye…

Adidas, 30 yıl sonra ilk defa zarar açıkladı

Adidas, ABD’deki spor giyim perakendecilerinin yüksek stoklarla mücadele etmesi nedeniyle Kuzey Amerika’daki satışlarında yeniden düşüş bekliyor.

Adidas, Ekim 2022’de Kanye West ile bağlarını kopardıktan ve yüksek kâr getiren Yeezy spor ayakkabı serisinin satışlarını askıya aldıktan sonra satışlarındaki düşüşü düzeltmeye çalışıyor.

İcra kurulu başkanı Bjorn Gulden görevdeki ilk yılında, popüler ürünleri artırmaya ve perakendecilerle ilişkileri geliştirmeye çalışırken kalan stokları temizlemek için Yeezy spor ayakkabılarının satışına yeniden başladı. Adidas hisseleri, Gulden’in göreve gelmesinden bu yana Nike ve Puma’dan daha iyi performans göstererek toparlandı.

Gulden, outlet mağazaları aracılığıyla stokları temizlediklerini bunun, Adidas’ın 2023 yılında stoklarını yüzde 24’lük bir düşüşle 1,5 milyar euro azaltmasına yardımcı olduğunu söyledi.

Adidas, Kızıldeniz krizi nedeniyle sevkiyatta iki ila üç haftalık gecikmeler yaşandığını belirtirken, finans müdürü Harm Ohlmeyer, aksaklıkların devam etmesi halinde işletme sermayesi üzerinde bir etki olabileceğini söyledi. “Her ne kadar yeterince iyi olmasa da 2023 yılı, yılın başında beklediğimden daha iyi geçti,” diyen Gulden ise geçen ay  Almanya dönüşü Los Angeles havaalanında tesadüfen karşılaştığı Kanye West’le ile birlikte fotoğraflanmasıyla ortaya atılan Yeezy işbirliğinin yenilenmesi iddialarını ise kesin bir dille reddetti ve “Sözleşme sona erdi” dedi.

 

 

 

patronlardunyasi.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler