Sosyal Medya

Borsa

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

BİST100 bugün %1,86 düşerek 10479 seviyesinden günü tamamladı. Endeksin sabah açılıştaki zayıflığı gün boyunca sürdü...

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

BİST100 bugün %1,86 düşerek 10479 seviyesinden günü tamamladı. Endeksin sabah açılıştaki zayıflığı gün boyunca sürdü. Sabah saatlerindeki düşüş hareketi sonrasında derinleşti. Öğleden sonra dalgalı bir piyasa gördük. Endeks günü 250 puanlık düşüşle tamamladı.

Bugün balta bankacılık hisselerindeki satışlar olmak üzere ayrıca elektrik ve havacılık hisselerindeki düşüşler de endeksin performansını olumsuz etkiledi. Petro-kimya ve demir-çelik hisselerinde de zayıflık vardı. Bugün BİST100 hisselerinden 89 tanesi düşerken sadece 11 tanesi yükseldi.

Bugün mali endeks ve sınai endeks piyasa genelinden daha çok düşerken hizmetler endeksi düşüşten daha az etkilendi. Bugün bankacılık endeksi %3,18 düştü, holdingler endeksi ise %0,94 geriledi. Ulaştırma endeksi %1,9 gerilerken elektrik endeksindeki düşüş %3’ü aştı.

BİST100’ün 10500 seviyesinin altında kapanış yapması olumsuz. Endeksin bu seviyenin altında kalıp kalmayacağını izleyeceğiz. Satış baskısı devam ederse tepki alışları için 22 günlük hareketli ortalamaya denk gelen 10400 seviyesi önemli olacak. 10250 seviyesini ise ana destek seviyesi olarak takip ediyoruz. Endekste tekrar alımların ağırlık kazanması durumunda ise 10500 seviyesinin üzerinde öncelikle 10750 seviyesinin aşılmasını bekleyeceğiz.

USD/TL ise %0,1 yükselişle bu akşam itibariyle 32,27 seviyesinin biraz altında bulunuyor.

M. Emin Zümrüt, CFA – Kıdemli Analist, ActivTrades

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ActivTrades

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler