Sosyal Medya

Borsa

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

BİST100 haftanın son gününde %1,07 düşerek 10676 seviyesinden kapanış yaptı. Dün kapanışa yakın gelen sert satışların olumsuz etkisi bugün de devam etti...

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

BİST100 haftanın son gününde %1,07 düşerek 10676 seviyesinden kapanış yaptı. Dün kapanışa yakın gelen sert satışların olumsuz etkisi bugün de devam etti. Endeks gün boyu negatif seyrini sürdürdü.

Bugün perakende hisseleri başta olmak üzere ayrıca holding, otomotiv ve elektrik hisselerindeki sert satışlar endeksin düşüşünde etkili oldu. BİST100 hisselerinden bugün 27 tanesi yükselirken 72 tanesi ise geriledi. Endeksteki büyük hisseler küçük hisselere kıyasla düşüşten çok daha fazla etkilendi. Bugün perakende endeksi %2,53 gerilerken holdingler endeksi %1,66 düştü. Elektrik endeksindeki düşüş %0,1 oldu, ulaştırma endeksi ise günü yatay tamamladı.

Bir önceki haftayı ciddi yükselişlerle bitiren BİST100 bu haftaya da olumlu bir başlangıç yaptı. Haftanın ilk günü ve ikinci günü ortasına kadar yükselme eğilimindeki endeks sonrasında yönünü aşağıya çevirdi. Endeks, yaklaşık 450 puanlık bir aralıkta hareket ettiği haftayı başladığı seviyeye geri dönerek tamamlamış oldu. Endeksin hem TL cinsi hem de dolar cinsi haftalık yükselişi %0,3’te kaldı.

Bir önceki hafta ralli yaşayan bankacılık endeksi %4,8 daha yükselerek bu haftanın da yıldızı oldu. Elektrik endeksi ise %1,8 gerileyerek zayıflamaya devam etti. Ulaştırma endeksi de %1 gerileyerek son haftalardaki zayıf performansını kıramadı. Son haftalarda güçlü seyreden holdingler endeksi ise bu hafta piyasa geneline paralel %0,2 yükseldi.

BİST100 bu hafta başındaki rallide 344 doları geçmesine rağmen sonrasında gelen satışlarla 330 dolar sınırına kadar geriledi. Bu seviyenin üzerinde kalmış olması olumlu. Endekste önümüzdeki hafta alımların ağır basması halinde ilk etapta 10750 seviyesinin aşılmasını ve bir sonraki direnç seviyesi olan 11000 seviyesine doğru bir hareket görmeyi bekleriz. Olası geri çekilmelerde ise 10500 seviyesi kuvvetli destek olarak çalışacaktır.

Diğer yandan, DXY dolar endeksi bu hafta %0,2 yükselirken TL ise Dolar karşısında yatay kalmayı başardı. USD/TL bu akşam itibariyle 32,21 seviyesinin hafif üzerinde bulunuyor.

M. Emin Zümrüt, CFA – Kıdemli Analist, ActivTrades

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ActivTrades

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler