Sosyal Medya

Borsa

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

BİST100 bugün %0,5 düşerek 9645 seviyesinden kapanış yaptı. Sabah açılışta olumlu bir başlangıç yapan endeks 9800 seviyesinin üzerinde kalıcı olamadı...

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

BİST100 bugün %0,5 düşerek 9645 seviyesinden kapanış yaptı. Sabah açılışta olumlu bir başlangıç yapan endeks 9800 seviyesinin üzerinde kalıcı olamadı. Endeks gün boyu aşağı yönlü hareket etti ve günün en düşüğünden kapanış yaptı.

Bugün banka ve holding hisselerindeki satışlar endeksin düşüşle kapatmasına yetti. BİST100 endeksindeki 59 hisse bugün yükseldi, 40 hisse ise düştü. Endeksteki büyük hisseler bugünü düşüşle tamamlarken küçük hisselerin geneli yükselişteydi.

Bugün mali endeks %1,3 gerilerken hizmetler ve sınai endeksler %0,5’ye yakın artıştaydı. Bugün bankacılık endeksi %3,28 düşerken holdingler endeksi de %1 geriledi. Ulaştırma endeksi ise %0,8 yükseldi. Elektrik endeksindeki artış ise %0,54 oldu.

BİST100’ün bugün satışlara rağmen 9600 seviyesinin altına sarkmaması olumlu. Eğer endekste satışlar devam eder ve bu seviye aşağıya kırılırsa dolar cinsi 50 günlük hareketli ortalamaya denk gelen 9400 seviyesini önemli destek seviyesi olarak takip edeceğiz. Endeksin tekrar alımlarla karşılaşması halinde ise 9800 direnç seviyesinin tekrar test edilmesini bekleriz.

USD/TL ise bu akşam itibariyle hafif aşağıda 32,52 seviyesinin hemen altında bulunuyor.

Yarın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle piyasalar kapalı olacak.

M. Emin Zümrüt, CFA – Kıdemli Analist, ActivTrades

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ActivTrades

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler