Sosyal Medya

Borsa

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

BİST100 bugün %0,18 gerileyerek 9530 seviyesinden kapanış yaptı. Sert satışlarla geçen iki günün ardından sabah pozitif başlayan endeks 9700 üzerinde kalıcı olmayı başaramadı...

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

BİST100 bugün %0,18 gerileyerek 9530 seviyesinden kapanış yaptı. Sert satışlarla geçen iki günün ardından sabah pozitif başlayan endeks 9700 üzerinde kalıcı olmayı başaramadı. Bir süre sonra satışların ağır basması ile aşağı yönlü hareketine başlayan endekste seansın son bir saatinde 9500 seviyesinden tepki alışları gelse de kalıcı olmadı.

Dün sert satışlar gördüğümüz banka hisselerinde bugün alımlar gördük. Özel banka hisselerindeki yükselişler endeksi olumlu etkilerken, perakende hisselerindeki satışlar endeksi aşağıya çekti. BİST100 hisselerinden bugün 60 tanesi düşerken 38 tanesi ise yükseldi. Endeksteki büyük hisseler gerilerken küçük hisselerin genelinde az da olsa yükselişler gördük.

Bugün mali endeks yükselirken sınai endekste geri çekilme yaşandı. Bankacılık endeksindeki yükseliş %1,1 olurken holdingler endeksi günü yatay kapattı. Satışların devamı halinde BİST100’te 9400 seviyesini önemli destek seviyesi olarak takip etmeye devam ediyoruz. Endekste alımların ağır basması durumunda ise 9600 seviyesinin üzerinde 9800 seviyesinin test edilmesini bekleriz.

USD/TL ise bu akşam itibariyle yatay seyrediyor ve 32,50 seviyesinin hemen altında bulunuyor.

M. Emin Zümrüt, CFA – Kıdemli Analist, ActivTrades

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ActivTrades

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler