Sosyal Medya

Borsa

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

BİST100 bugün %1,37 düşüşle 9679,8 seviyesinden günü tamamladı. Bayram tatili sonrasında haftanın ilk gününe hızlı düşüşle başlayan endeks öğle saatlerine doğru tekrar hızla toparlanmaya çalıştı...

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

BİST100 bugün %1,37 düşüşle 9679,8 seviyesinden günü tamamladı. Bayram tatili sonrasında haftanın ilk gününe hızlı düşüşle başlayan endeks öğle saatlerine doğru tekrar hızla toparlanmaya çalıştı. Kısa bir süre pozitif tarafa geçse de endeks tekrar düşüşe geçti ve kapanışa doğru artan satışlarla günün en düşüğünden kapanış yaptı.

Bugün özel banka hisselerindeki alımlar endeksi olumlu etkilemesine rağmen özellikle havacılık ve petro-kimya hisselerindeki satışlar endeksi aşağıya çekti. Ayrıca, holding, perakende ve içecek hisselerindeki satışlar da endeks üzerinde etkili oldu. BİST100 hisselerinden bugün 73 tanesi gerilerken sadece 24 tanesi yükseldi. Endeksteki büyük hisselerdeki düşüşler küçük hisselere kıyasla daha fazlaydı.

Bugün mali endeks nispeten daha dayanıklı kalırken hizmetler ve sınai endeksleri genel piyasadan çok daha fazla düştü. Günün en fazla düşen sektör endeksi ulaştırma endeksi oldu. Ulaştırma endeksi %3’ün üzerinde gerilerken bankacılık endeksi %0,57 yükseldi. Holdingler endeksi ise %1,29 düştü. Gıda ve içecek endeksindeki düşüş %2,32 olurken elektrik endeksindeki yükseliş %1’e yaklaştı.

BİST100’de satışların derinleşmesi halinde 9600 ve 9400 seviyelerini önemli destekler olarak takip etmeye devam edeceğiz. Endekste alımların ağır basması durumunda ise ilk başta 9800 seviyesinin aşılmasını bekleriz.

USD/TL ise bu akşam itibariyle %0,2 yukarıda 32,43 seviyesinin hemen altında bulunuyor.

M. Emin Zümrüt, CFA – Kıdemli Analist, ActivTrades

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ActivTrades

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler