Sosyal Medya

Borsa

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

BİST100 haftanın son gününde %0,69 yükselişle 9142 seviyesinden kapanış yaptı. Güne alıcılı başlayan endeks hemen sonrasında kazançlarını geri verdi...

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

BİST100 haftanın son gününde %0,69 yükselişle 9142 seviyesinden kapanış yaptı. Güne alıcılı başlayan endeks hemen sonrasında kazançlarını geri verse de gün boyunca piyasada yükseliş çabası hakimdi.

Bugün elektrik ve perakende sektörlerindeki güçlü alımlar endeksi yukarıda tuttu. Holding hisselerinde ise satışlar hakimdi. BİST100 hisselerinden bugün 72 tanesi yükselirken 25 tanesi ise düştü. Endeksteki büyük hisseler yataya yakın pozitif seyrederken endeksin küçük hisselerinde güçlü alımlar dikkat çekti.

Bugün elektrik endeksi %2,65 yükselirken ulaştırma endeksindeki yükseliş %0,06’da kaldı. Bankacılık endeksi %0,38 düşerken holdingler endeksi %0,16 geriledi. Perakende endeksi ise %2,32 yükseldi.

Pozitif trendin hakim olduğu bir önceki haftadan gelen olumlu hava ile birlikte endeks bu haftaya yükselişle başlayarak 9300 seviyesini aşarak haftanın zirvesini gördü. Ancak aynı gün gelen düzeltme ile birlikte hafta ortasında 8800 seviyesinin altına sarktı. Haftanın ikinci yarısında ise daha çok yükseliş çabası hakimdi. Dolayısıyla, endeks yaklaşık 587 puanlık bir bant içinde salınmış oldu. BİST100 yataya yakın %0,3 yükselişle haftayı tamamlarken endeksin dolar bazında haftalık düşüşü ise %0,8 oldu.

Bankacılık endeksi bir önceki haftaki rallinin üzerine %2 daha yükselerek piyasayı geçti. Geçen hafta piyasanın yükselişine rağmen sert satışlar gördüğümüz elektrik endeksi bu hafta %1,2 yükseldi. Ulaştırma endeksindeki haftalık yükseliş %1,9 olurken holdingler endeksi bu haftayı %0,7 yükselişle tamamladı.

Endekste alımların devam etmesi ve 9200 seviyesinin aşılması durumunda 9400 seviyesini bir üst direnç seviyesi olarak takip edeceğiz. Endekste tekrar satışlarla karşılaşmamız halinde ise 9000 ve  8900 seviyeleri önemli destekler olarak öne çıkacak.

DXY dolar endeksi bu hafta sadece %0,1 yükselirken TL ise Dolara karşı %1,1 değer kaybetti. USD/TL bu akşam itibariyle 32,38 seviyesinin biraz üzerinde bulunuyor.

M. Emin Zümrüt, CFA – Kıdemli Analist, ActivTrades

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ActivTrades

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler