Sosyal Medya

Borsa

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

Borsa bugün düşük işlem hacimli ve dalgalı bir seyir izledi. BİST100 günü yatay diyebileceğimiz %0,01 aşağıda 8806,7 seviyesinden günü tamamladı...

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

Borsa bugün düşük işlem hacimli ve dalgalı bir seyir izledi. BİST100 günü yatay diyebileceğimiz %0,01 aşağıda 8806,7 seviyesinden günü tamamladı. Endekste sabah açılış sonrası 8750 seviyesine kadar gerileme görüldü. Sonrasında toparlanma çabaları olsa da öğleden sonra dolar cinsi 100 günlük hareketli ortalamaya denk gelen 8900 seviyesinden gelen sert satışlarla endeks geri çekildi.

Bugün bazı banka hisselerindeki zayıflık, demir-çelik hisselerindeki satışlar ve Petkim hisselerinde devam eden satışlar endeksi aşağıya çekerken bazı holding hisselerindeki alımlar endeksi olumlu etkiledi. Bugün BİST100 hisselerinden 45 tanesi yükselirken 51 tanesi ise geriledi.

Bugün mali endeks ile hizmetler endeksi negatif kapanış yaparken sınai endeksi günü pozitif kapattı. Teknoloji endeksi %1,86 artışla en fazla yükselen sektör endeksi olurken elektrik endeksi %0,81 geriledi. Bankacılık endeksindeki düşüş %0,61 olurken holdingler endeksi %0,13 yükseldi. Ulaştırma endeksi de %0,52 geriledi.

Endekste toparlanma olur ve alımlar güç kazanırsa öncelikle dolar cinsi 100 günlük hareketli ortalamaya denk gelen 8900 seviyesinin aşılmasını bekleyeceğiz. Sonrasında ise 9000 seviyesini bir üst direnç olarak takip etmeye devam edeceğiz. Eğer endekste satışlar ağır basarsa 8600 seviyesi önemli destek olarak öne çıkıyor.

USD/TL ise bu akşam itibariyle %0,24 yukarıda 32,27 seviyesinin hemen altında bulunuyor.

M. Emin Zümrüt, CFA – Kıdemli Analist, ActivTrades

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ActivTrades

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler