Sosyal Medya

Borsa

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

Borsa bugün de aşağı yönlü hareketine devam etti. BİST100 günü %2,46 kayıpla 8807 seviyesinden tamamladı...

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

Borsa bugün de aşağı yönlü hareketine devam etti. BİST100 günü %2,46 kayıpla 8807 seviyesinden tamamladı. Bugün genele yayılan bir satış baskısı hakimdi. Özellikle holding, elektrik, perakende, bankacılık, petro-kimya ve demir-çelik hisselerindeki satışlar endeksi aşağıya çekti. BİST100 hisselerinden bugün 88 tanesi gerilerken sadece 11 tanesi yükseldi.

Bugün holdingler endeksi %2,2 gerilerken bankacılık endeksindeki düşüş %1,33’te kaldı. Ulaştırma endeksi %1 düşerken elektrik endeksi %3,19 kadar geriledi. Bugün yükselen sektör endeksi olmadı.

Borsada son iki gündür ciddi dalgalanma yaşıyoruz. BİST100 son iki günde 576 puanlık ve %6’nın üzerinde aşağıya salınım gerçekleştirdi. Bugün endeksin 50 günlük hareketli ortalamasının altında kapanış yapması olumsuz. Yine endeksin dolar cinsi 100 günlük hareketli ortalamasının da altına sarması olumsuz.

Endekste satışların devamı durumunda 8600 seviyesi önemli destek olarak öne çıkıyor. Endeksin 8800 seviyesinin üzerinde kalmayı başarması halinde ise 9000 seviyesini ilk direnç olarak takip edeceğiz.

USD/TL ise bu akşam itibariyle %0,1 yukarıda 32,18 seviyesinin hemen üzerinde bulunuyor.

M. Emin Zümrüt, CFA – Kıdemli Analist, ActivTrades

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ActivTrades

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler