Sosyal Medya

Borsa

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

Borsa geçen hafta başında başladığı düzeltme hareketine devam ediyor. BİST100 bugün de %1,31 gerileyerek 8744 seviyesinden kapanış yaptı...

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

Borsa geçen hafta başında başladığı düzeltme hareketine devam ediyor. BİST100 bugün de %1,31 gerileyerek 8744 seviyesinden kapanış yaptı. Gün içinde endekste yükseliş çabaları satışlarla karşılaştı. Dün olduğu gibi bugün de seansın son iki saatinde gelen sert satışlar endeksin bir ay önceki seviyesine gerilemesine neden oldu.

Bugün otomotiv ve petro-kimya hisselerindeki alımlara rağmen özellikle bankacılık ile elektrik, havacılık ve demir-çelik hisselerindeki satışlar endeksi aşağıya çekti. BİST100’deki hisselerden 85 tanesi bugün düşerken sadece 13 tanesi yükseldi. Endekste büyük hisselerin küçük olanlara kıyasla düşüşten daha az etkilendiklerini söyleyebiliriz.

Bugün bankacılık endeksi %1,89 gerilerken ulaştırma endeksindeki düşüş %1,86 oldu. Elektrik endeksindeki gerileme %2,48’i buldu. Holdingler endeksi ise %1 düştü.

BİST100 geçen haftanın başında gördüğü zirveden itibaren %7,5 gerilemiş oldu. Bu düzeltmeye karşın endeksin yılbaşından buyana getirisi hala %17 seviyesinde. BİST100 bugünkü kapanışı dolar cinsi 100 günlük hareketli ortalamaya denk geliyor. Bu seviyeden bir tepki yükselişi bekleriz. Bu durumda endeks ilk olarak 9000 seviyesini aşmaya çalışacaktır. Ancak BİST100’de düzeltmenin devam etmesi halinde 50 günlük hareketli ortalamaya denk gelen 8500 seviyesi izleyeceğimiz destek seviyesi olacaktır.

DXY dolar endeksindeki gerilemeye rağmen son günlerde TL’nin dolar karşısındaki değer kaybının hızlandığını takip ediyoruz. USD/TL bu akşam itibariyle %0,52 yukarıda 31,75 seviyesinin de üzerinde bulunuyor.

M. Emin Zümrüt, CFA – Kıdemli Analist, ActivTrades

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ActivTrades

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler