Sosyal Medya

Borsa

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

Borsada düzeltme devam ediyor. BİST100 bugün de %2,08 düşerek 8907 seviyesinden kapanış yaptı. Endeks güne satıcılı başladı...

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

Borsada düzeltme devam ediyor. BİST100 bugün de %2,08 düşerek 8907 seviyesinden kapanış yaptı. Endeks güne satıcılı başladı. Öğlen saatlerinde zayıf da olsa yükseliş çabası izlesek de sonrasında endekste satışlar derinleşti ve yaklaşık 200 puanlık sert düşüş yaşandı.

Bugün özellikle bankacılık hisselerindeki satışlar dikkat çekiciydi. Ayrıca havacılık, petrokimya, perakende  hisselerindeki satışlar da endeksi aşağıya çekti. BİST100’deki hisselerden 80 tanesi bugünü düşüşle tamamlarken sadece 20 tanesi yükseldi.

Bugün bankacılık endeksi %3,29 düşerken telekom endeksindeki düşüş de %3,49 oldu. Ulaştırma endeksi %2,19 düştü, elektrik endeksi ise %1,88 geriledi. Holdingler endeksindeki düşüş ise %0,94’te kaldı.

Endekste 22 günlük hareketli ortalamaya denk gelen 9100 seviyesinin altında satışların hızlandığını gördük. İzlediğimiz 9000 destek seviyesinin de aşağıya kırılması ile görünüm iyice bozuldu. Tepki alışları gelmez ve satışlar devam ederse dolar cinsi 100 günlük hareketli ortalamaya denk gelen 8700 seviyesine kadar geri çekilme görebiliriz. Endekste tepki alımları gelirse ilk olarak 9000 seviyesi aşılmaya çalışılacaktır. Bu seviyenin üzerinde ise 9200 seviyesini önemli direnç olarak izleyeceğiz.

USD/TL ise bu akşam itibariyle %0,47 yukarıda 31,52 seviyesinin üzerinde bulunuyor.

M. Emin Zümrüt, CFA – Kıdemli Analist, ActivTrades

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ActivTrades

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler