Sosyal Medya

Borsa

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

Borsa son üç günlük düzeltmenin ardından bugün yönünü tekrar yukarıya çevirdi. BİST100 günü %1,45 yükselişle 9193,6 seviyesinden tamamladı...

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

Borsa son üç günlük düzeltmenin ardından bugün yönünü tekrar yukarıya çevirdi. BİST100 günü %1,45 yükselişle 9193,6 seviyesinden tamamladı. Sabah açılışta alımlarla güne pozitif başlayan endekste gün boyu dalgalanmalar olsa da alımların ağırlıkta olması sayesinde yükseliş izledik. Kapanışa doğru bir ara 9200 seviyesinin aşıldığını görsek de bu kalıcı olmadı.

Bugün özellikle perakende, havacılık, elektrik ve bankacılık hisselerindeki alımlar endeksin yükselişinde rol oynadı. Demir-çelik hisselerinde ise düşüşler dikkat çekiciydi. BİST100’deki 79 hisse bugün yükselirken 19 tanesi ise düştü. Endeksteki küçük hisseler bugün büyüklere kıyasla çok daha iyi bir performans sergiledi.

Bankacılık endeksi %1,35 yükseldi, holdingler endeksindeki yükseliş ise %1 oldu. Elektrik endeksi %1,92 yükselirken ulaştırma endeksi %1,73 yükseldi. Gıda endeksindeki yükseliş ise %3,1 oldu. Günün tek düşen sektör endeksi ise %0,81 gerileyen ana metal sanayi endeksi oldu.

BİST100 bugün kapanışta dolar cinsi 22 günlük hareketli ortalamanın tekrar üzerine çıkmış oldu. 9200 kritik seviyenin üzerinde bir kapanış görmesek de bugünkü alışlar yükselişin devamına işaret ediyor. Endekste alımlar devam ederse 9200 seviyesinin üzerinde 9400 seviyesini önemli bir direnç seviyesi olarak izlemeye devam edeceğiz. Aksine tekrar satışların yoğunlaşması durumunda ise 9000 seviyesi takip edeceğimiz önemli destek seviyesi olacaktır.

USD/TL ise bu akşam itibariyle hafif yukarıda 31,23 seviyesinin hemen altında bulunuyor.

M. Emin Zümrüt, CFA – Kıdemli Analist, ActivTrades

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ActivTrades

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler