Sosyal Medya

Borsa

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

BİST100 bugün %1,28 daha düşerek 9062 seviyesinde günü tamamladı. Sabah düşüşle açılış sonrasında endekste öğle saatlerine kadar bir toparlanma çabası izlendi...

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

BİST100 bugün %1,28 daha düşerek 9062 seviyesinde günü tamamladı. Sabah düşüşle açılış sonrasında endekste öğle saatlerine kadar bir toparlanma çabası izlesek de öğleden sonra endeks yönünü tekrar aşağıya çevirdi. 9200 seviyesinin altında satışların hızlandığını takip ettik.

Bugün bankacılık başta olmak üzere elektrik ve holding hisselerindeki satışların endeksi aşağıya çektiğini gördük. BİST100 hisselerinden 82 tanesi bugün düşerken sadece 18 tanesi yükseldi.

Dünün en çok yükselen sektör endeksi bilişim endeksi bugün %5,5 gerileyerek en çok düşen sektör endeksi oldu. Teknoloji endeksindeki düşüş de %4,77 oldu. Bankacılık endeksindeki düşüş %2’yi aşarken holdingler endeksi %1,19 geriledi. Elektrik endeksi %1,62 düşerken ulaştırma endeksi %0,69 geriledi.

BİST100’ün 22 günlük hareketli ortalamaya yakın kapanış yaptı. Bu seviye aynı zamanda endekste yine iki hafta önce yaşanan sert düzeltmede görülen dolar cinsi dip seviyeye denk. Endeksin 9000 seviyesinin altına sarkmamış olması olumlu. Tüm bunlar, bu seviyeden endekste tepki alımlarının geleceği ihtimalini güçlendiriyor. Endekste alımlar ağır basarsa yeniden 9200 seviyesine doğru bir toparlanma görebiliriz. Aksine satışlar derinleşirse 8700 seviyesinin destek olarak izlenmesi gerektiğini düşünüyoruz.

USD/TL ise bu akşam itibariyle %0,15 yukarıda 31,19 seviyesinin hemen altında bulunuyor.

M. Emin Zümrüt, CFA – Kıdemli Analist, ActivTrades

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ActivTrades

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler