Sosyal Medya

Borsa

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

BİST100 bugün %0,43 düşüşle 9334 seviyesinden kapanış yaptı. Sabah alıcılı başlayan endeks 9450 seviyesini gördükten sonra sert satışlarla karşılaştı...

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

BİST100 bugün %0,43 düşüşle 9334 seviyesinden kapanış yaptı. Sabah alıcılı başlayan endeks 9450 seviyesini gördükten sonra sert satışlarla karşılaştı. Gün boyu dalgalı bir seyir izleyen endekste kapanışa doğru gelen satışlar endeksin 9400 seviyesinin üzerinde kalamayıp negatif tarafa geçmesine neden oldu.

Bugün özellikle bankacılık ve petro-kimya hisselerindeki satışlar endeksi olumsuz etkiledi. Holding ve gıda hisselerinde ise yükselişler vardı. BİST100 hisselerinden 58 tanesi günü düşüşle 39 tanesi ise yükselişle tamamladı. Endekste genelde büyük hisselerde düşüş olurken küçük hisselerde yükselişler dikkat çekti.

Günün en çok yükselen sektör endeksi %4,89 ile teknoloji endeksi olurken %2,23 gerileyen bankacılık endeksi bugünün en çok düşen sektör endeksi oldu. Elektrik endeksi %0,85 düşerken ulaştırma endeksindeki düşüş %0,2’de kaldı.

Bugün BİST100’ün 9400 üzerinde kalıcı olamadığını gördük. Eğer endekste tekrar alımlar güçlenirse ilk aşmayı deneyeceği seviye 9400 olacak. Bu seviyenin üzerinde ise 9600 seviyesini önemli direnç seviyesi olarak takip edeceğiz. Satışların tekrar yoğunlaşması halinde ise 9200 destek seviyesinin önemli olacağını düşünüyoruz. Bu seviyenin altına sarkmalarda ise 9000 seviyesi önemli destek seviyesi olacaktır.

USD/TL ise bugün %0,24 yükselişle 31,12 seviyesinin biraz altında bulunuyor.

M. Emin Zümrüt, CFA – Kıdemli Analist, ActivTrades

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ActivTrades

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler