Sosyal Medya

Borsa

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

BİST100 haftanın son gününü %0,29 yükselişle 9374 seviyesinden tamamladı. Endeks güne olumlu başladı ancak 9400 seviyesinin üzerinde kalıcı olamadı...

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

BİST100 haftanın son gününü %0,29 yükselişle 9374 seviyesinden tamamladı. Endeks güne olumlu başladı ancak 9400 seviyesinin üzerinde kalıcı olamadı ve öğleden sonra gelen sert satışlarla 9300 seviyesine kadar geriledi. Buradan gelen tepki alımları ile endeks günü pozitif kapatmayı başarabildi.

Bugün banka ve elektrik hisselerindeki alımlar endeksi olumlu etkilerken demir-çelik hisselerindeki satışlar endeksi aşağıya çekti. Bugün BİST100 hisselerinden 47 tanesi yükselirken 51 tanesi ise düştü.

Bugün en çok yükselen sektör endeksi %2,81 ile telekom endeksi olurken en çok düşen ise %1,88 gerileyen ana metal sanayi endeksi oldu. Bankacılık endeksi %0,67 yükselirken ulaştırma endeksi %0,53 yükseldi. Elektrik endeksindeki yükseliş %0,17 olurken holdingler endeksi %0,16 geriledi.

BİST100 haftaya güçlü alımlarla başlasa da haftanın ilk gününü sert satışlarla 9200 seviyesinin altında tamamladı. Haftanın geri kalanında ise endekste daha pozitif yukarı yönlü ancak dalgalı bir hareket izledik. Endeks 9400 seviyesini aşmakta zorlanırken 9200 seviyesinin altına sarkmalarda da tepki alımları gördük. Yaklaşık 240 puanlık bir bant içinde kalan BİST100 haftayı %1,3’lük primle tamamlamış oldu. Endeksin dolar bazındaki haftalık getirisi ise %0,6 oldu.

Geçen hafta güçlü yükseliş izlediğimiz bankacılık endeksi bu hafta da %2,3 yükselişle piyasa genelinden daha iyi performans gösterdi. Son haftalarda istikrarlı yükselen elektrik endeksi ise bu hafta %0,8 yükselişle piyasanın gerisinde kaldı. Geçen haftanın kaybedeni ulaştırma endeksi ise bu hafta ancak piyasa kadar yükselebildi. Holdingler endeksindeki yükseliş ise %1,1’de kaldı.

BİST100’de alımların yeniden yoğunlaşması durumunda hafta içinde test edilen 9400 seviyesi aşıldıktan sonra 9600 seviyesini önemli direnç seviyesi olarak takip edeceğiz. Satışların hakim olması durumunda ise bu hafta başında destek olarak çalışan 9200 seviyesinin yine önemini koruyacağını düşünüyoruz. Bu seviyenin altına sarkmalarda ise 9000 seviyesi önemli destek seviyesi olacaktır.

Bu hafta boyunca zayıf olan DXY dolar endeksi haftayı %0,3 aşağıda tamamlarken TL ise dolar karşısında %0,7’nin üzerinde değer kaybetti. USD/TL bu akşam itibariyle 31,07 seviyesinin hafif altında bulunuyor.

M. Emin Zümrüt, CFA – Kıdemli Analist, ActivTrades

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ActivTrades

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler