Sosyal Medya

Borsa

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

BİST100 bugün %0,38 yükselişle 9347 seviyesinden günü tamamladı. Güne olumlu başlayan endeks 9400 seviyesini test etse de TCMB’nin faiz kararı ile birlikte satışlarla karşılaştı...

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

BİST100 bugün %0,38 yükselişle 9347 seviyesinden günü tamamladı. Güne olumlu başlayan endeks 9400 seviyesini test etse de TCMB’nin faiz kararı ile birlikte satışlarla karşılaştı. Bir ara negatif bölgeye de geçen endekste seansın son iki saatinde toparlanma hareketi izledik.

Bugün özellikle otomotiv ve havacılık hisselerindeki alımlar endeksin yükselişini desteklerken bazı banka hisselerindeki satışlar endeksi baskıladı. BİST100 hisselerinden 67 tanesi bugün yükselirken 31 tanesi ise düştü.

Bugün mali endeks yataya yakın hafif pozitif kapanış yaparken sınai ve hizmetler endeksleri piyasa genelinin üzerinde performans sergiledi. Bankacılık endeksindeki gerileme %1,38 olurken holdingler endeksi %0,48 yükseldi. Ulaştırma endeksi ve elektrik endeksi sırasıyla %1,82 ve %1,24 yükseldi.

Endekste alımların yeniden yoğunlaşması durumunda bugün test edilen 9400 seviyesinin ilk direnç olacağını düşünüyoruz. Bir üst seviye olarak ise 9600 seviyesini önemli direnç seviyesi olarak takip edeceğiz. Satışların hakim olması durumunda ise 9200 seviyesinin altına sarkmalarda 9000 seviyesi önemli destek seviyesi olacaktır.

TCMB’den gelen mesajların ardından TL bugün değer kaybetmedi. USD/TL hafif düşüşle bu akşam itibariyle 30,99 seviyesinin altına geriledi.

M. Emin Zümrüt, CFA – Kıdemli Analist, ActivTrades

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ActivTrades

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler