Sosyal Medya

Borsa

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

BİST100 bugün %1,87 yükselişle 9242 seviyesinden kapanış yaptı. Böylece endeks Salı günkü kayıplarını fazlasıyla geri almış oldu...

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

BİST100 bugün %1,87 yükselişle 9242 seviyesinden kapanış yaptı. Böylece endeks Salı günkü kayıplarını fazlasıyla geri almış oldu. Güne alıcılı başlayan endekste 9200 seviyesinin aşılmasıyla yükseliş hızlansa da seansın son bir saatinde bir miktar kar satışları gördük.

Bugün endeksin yükselişinde perakende başta olmak üzere havacılık, bankacılık ve holding hisselerindeki alımlar etkili oldu. BİST100 hisselerinden 88 tanesi bugün yükselirken sadece 12 tanesi düştü. Büyük hisselerin küçüklere kıyasla bugün biraz daha iyi performans sergilediğini söyleyebiliriz.

Bugün sınai endeks piyasa geneline göre daha güçlü kalırken mali endeks piyasanın gerisinde kaldı. Bugün tüm sektör endekslerinin günü pozitif kapattığını gördük. En çok yükselen sektör endeksi %3,31 ile kimya endeksi oldu. En az yükselen sektör endeksi ise %0,26 ile sigortacılık endeksi oldu. Bankacılık endeksi %1,2 yükselirken holdingler endeksi %1,81 yükseldi. Ulaştırma endeksindeki yükseliş %1,29 olurken perakende endeksi %3’ün üzerinde artış kaydetti.

Endeksin 9200 seviyesini de aşması olumlu. Bu seviyenin üzerinde yükselişin devamı halinde 9400 seviyesini önemli direnç seviyesi olarak takip etmeye devam edeceğiz. Endekste olası satışların gelmesi durumunda ise 9200 seviyesinin altında 9000 seviyesi önemli destek seviyesi olacaktır.

ABD enflasyon verisinden sonra hızlı yükseliş gördüğümüz ABD tahvil faizlerinde ve DXY dolar endeksinde son iki gündür eski seviyelerine gerileme görülüyor. USD/TL ise bu akşam yatay 30,74 seviyesinde bulunuyor.

M. Emin Zümrüt, CFA – Kıdemli Analist, ActivTrades

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ActivTrades

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler