Sosyal Medya

Borsa

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

BİST100 bugün %1,28 yükselerek 8776,7 seviyesinden günü tamamladı. Sabah güçlü başlayan borsa öğlen saatlerine doğru yataya geçti...

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

BİST100 bugün %1,28 yükselerek 8776,7 seviyesinden günü tamamladı. Sabah güçlü başlayan borsa öğlen saatlerine doğru yataya geçti. Bugün başta havacılık ve bankacılık hisseleri olmak üzere ayrıca perakende ve içecek hisseleri de BİST100 endeksinin yükselişinde önemli rol oynadılar. Endeksteki hisselerden 71 tanesi günü yükselişle tamamlarken 25 hisse ise bugün düştü.

Bugünün en çok yükselen sektör endeksi %4,86 ile sigortacılık endeksi olurken %0,22 gerileyen telekom endeksi ise bugün en zayıf sektör endeksi oldu. Bankacılık endeksi %1,67 yükseldi, ulaştırma endeksindeki yükseliş ise %2,6 oldu. Bilişim endeksi ise %4,57 yükseldi.

Son dönemde endekste 8000 seviyesinin üzerinde devam eden yükselişi olumlu değerlendiriyoruz. BİST100 yükselişin devamında ilk direnç olarak 8850 seviyesini aşmaya çalışacaktır. Endeksin tekrar satışlarla karşılaşması durumunda ise 8400 seviyesinin önemli destek seviyesi olarak çalışmasını bekleriz.

Bugün sert yükseliş gördüğümüz ABD tahvil faizleri Fed kararından bir önceki haftanın yüksek seviyelerine tekrar gelmiş oldu. ABD 10 yıllık faizleri %4,15 seviyesinde. Bununla birlikte DXY dolar endeksinde de yukarı hareket izliyoruz. USD/TL ise 30,55 seviyesinin hemen üzerine çıkmış durumda.

M. Emin Zümrüt, CFA – Kıdemli Analist, ActivTrades

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ActivTrades

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler