Sosyal Medya

Borsa

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

BİST100 bugün %0,98 yükselişle 8169,8 seviyesinden günü tamamladı. Güne alıcılı başlayan endeks öğlen saatlerinde 8200 seviyesini denedi...

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

BİST100 bugün %0,98 yükselişle 8169,8 seviyesinden günü tamamladı. Güne alıcılı başlayan endeks öğlen saatlerinde 8200 seviyesini denese de sonrasında gelen satışlarla 8100 seviyesine kadar geri çekildi. Borsa TCMB’nın faiz kararını açıkladığı bugün son iki güne kıyasla daha sakin bir gün geçirdi. TCMB beklendiği gibi politika faizini 250 baz puan daha artırarak %45’e yükseltti.

Bugün bankacılık ve perakende hisselerindeki geri çekilme endeksi olumsuz etkiledi. Demir-çelik, petro-kimya, elektrik ve otomotiv hisselerindeki alımlar ise endeksin yükselişinde etkili oldu. Endeksteki küçük hisseler bugün büyük hisselere kıyasla daha iyi performans gösterdi. BİST100’deki hisselerden 83 tanesi yükselirken 16 tanesi ise düştü.

Dünün aksine bugün sanayi hisseleri oldukça iyi performans sergiledi. Sınai endeksteki yükseliş %2,1’i aştı. Bankacılık endeksi %0,4 gerilerken holding endeksi %1,1 yükseldi. Ana metal sanayi endeksi %2,5 yükseldi, elektrik endeksindeki yükseliş ise %2’yi geçti. Ulaştırma endeksi ise %0,74 yükseldi.

Endeksin 8100 seviyesinin üzerinde kalıcı olması durumunda 8400 önemli direnç seviyesinin denenebileceğini düşünüyoruz. Eğer tekrar satışlarla karşılaşırsak ve endeks 8000 seviyesini aşağıya kırarsa da 7800 seviyesine kadar geri çekilme görebiliriz.

Sürpriz yaşanmayan TCMB faiz kararı gününde TL’de de çok dalgalanma olmadı. USD/TL bu akşam itibariyle hafif yukarıda 30,28 seviyesinin biraz altında bulunuyor.

M. Emin Zümrüt, CFA – Kıdemli Analist, ActivTrades

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ActivTrades

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler