Sosyal Medya

Borsa

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

BİST100 bugün %1,77 yükselişle 8090,9 seviyesinden kapanış yaptı. Endeksin bugünkü grafiğine baktığımızda dünkü hareketin ters simetriğini görüyoruz...

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

BİST100 bugün %1,77 yükselişle 8090,9 seviyesinden kapanış yaptı. Endeksin bugünkü grafiğine baktığımızda dünkü hareketin ters simetriğini görüyoruz. Sabah tepki alımlarıyla güne başlayan endeks 8150 seviyesine kadar yükseldi, ancak seansın son bir buçuk saatinde gelen satışlarla bu seviyeden bir düzeltme yaşadı.

Bugün özellikle banka hisselerine gelen güçlü alımlar endeksi yukarıya taşıdı. Ayrıca, petro-kimya, holding, perakende hisseleri de endekse katkı yaptı. Bugün BİST100’deki hisselerden 87 tanesi yükselirken sadece 11 tanesi geriledi. Endeksteki büyük hisseler küçük olanlara kıyasla bugün daha iyi performans sergiledi.

Mali endeks bugün piyasanın genelinden daha iyi performans sergilerken sınai endeks piyasanın gerisinde kaldı. Bugün bankacılık endeksindeki yükseliş %4,6’yı aştı. Holding endeksi %1,3 yükselirken ulaştırma endeksi %1,1 yükseldi. Elektrik endeksi %1,35 yükseldi, inşaat endeksindeki yükseliş ise %2,56 oldu.

BİST100 bugün 8050 seviyesine denk gelen dolar cinsi 50 günlük hareketli ortalamasının üzerinde bir kapanış yaptı. Bunu en son üç ay önce görmüştük.  Alımlar kuvvetlenir ve endeks 8100 seviyesinin üzerinde kalıcı olursa 8400 direnç seviyesine kadar yükselişin devamını görebiliriz. Eğer tekrar satışlarla karşılaşırsak ve endeks 8000 seviyesini aşağıya kırarsa 7800 seviyesine kadar geri çekilme görebiliriz.

USD/TL ise bu akşam 30,23 seviyesinin hafif üzerinde yatay seyrediyor.

M. Emin Zümrüt, CFA – Kıdemli Analist, ActivTrades

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ActivTrades

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler