Sosyal Medya

Borsa

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

Sabah güçlü açılsa da borsada gün içinde satışlar derinleşti. BİST100 günü %0,75 aşağıda 7950 seviyesinden tamamladı...

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

Sabah güçlü açılsa da borsada gün içinde satışlar derinleşti. BİST100 günü %0,75 aşağıda 7950 seviyesinden tamamladı. Özellikle seansın son iki saatindeki satışlar endeksin 8000 seviyesinin de altına gerilemesine neden oldu. Endeks bugün 230 puanlık bir aralıkta satıcılı bir seyir izledi.

Özellikle banka hisselerindeki sert düşüş ve holding hisselerindeki satış baskısı endeksi aşağıya çekti. Öte yandan gıda perakende şirket hisselerindeki güçlü alımlar endeksin düşüşüne engel olamadı. Bugün BİST100’deki hisselerden 66 tanesi düşerken 33 tanesi ise yükseldi. Endeksteki büyük hisselerdeki satışlar küçük hisselere kıyasla daha fazlaydı.

Günün en çok düşen sektör endeksi %4,35 ile bankacılık endeksi olurken %3,5 yükselen turizm endeksi bugün en çok yükselen sektör endeksiydi. Perakende endeksi %3,33 yükselirken holding endeksi %1,25 düştü, ulaştırma endeksi ise %0,67 geriledi.

BİST100’ün günü 8000 seviyesinin altında tamamlaması olumsuz. Satışların derinleşmesi durumunda 7800 önemli destek seviyesine kadar geri çekilme görebiliriz. Alımlar kuvvetlenir ve endeks 8100 seviyesinin üzerinde kalıcı olursa 8400 seviyesini önemli direnç seviyesi olarak izleyeceğiz.

USD/TL ise bu akşam 30,27 seviyesinin hafif üzerinde yatay seyrediyor.

M. Emin Zümrüt, CFA – Kıdemli Analist, ActivTrades

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ActivTrades

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler