Sosyal Medya

Borsa

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

BİST100 bugün %0,15 hafif gerilemeyle 8032 seviyesinden kapanış yaptı. Endeks bugün 95 puanlık dar bir bantta hareket etti...

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

BİST100 bugün %0,15 hafif gerilemeyle 8032 seviyesinden kapanış yaptı. Endeks bugün 95 puanlık dar bir bantta hareket etti. Gün içinde satışlarda 8000 seviyesinin destek olarak çalıştığını gördük.

Bugün bankacılık ve havacılık hisselerindeki satışlar endeksi aşağıya çekerken petrokimya hisselerindeki alımlar endeksin artı kapatmasına yetmedi. BİST100’deki hisselerden bugün 48 tanesi düşerken 47 tanesi ise yükseldi. Endekste büyük hisseler düşerken daha küçük olan hisseler genel olarak yükseldi.

Bugün sınai endeksi yükselirken mali endeks ve hizmet endeksi düştü. Bugün banka endeksi %1,7 düşerken ulaştırma endeksindeki gerileme %1,35 oldu. Gıda endeksi %1,33 yükseldi, telekom endeksindeki yükseliş ise %2,8’e ulaştı. Holding endeksi ise günü yatay kapattı.

Endekste yükselişlerde 8100 seviyesinin üzerinde 8400 seviyesini ana direnç seviyesi olarak izliyoruz. Endekste tekrar sert satışlarla karşılaşmamız durumunda ise 7900 seviyesinin altında 7700 seviyesi önemli bir destek seviyesi olacaktır.

Bugün ABD faizlerinde yukarı yönlü hareket olurken dolar endeksi DXY’da da yükseliş izledik. USD/TL ise yataya yakın hafif yükselişle bu akşam itibariyle 30,11 seviyesinin biraz altında bulunuyor.

M. Emin Zümrüt, CFA – Kıdemli Analist, ActivTrades

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ActivTrades

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler