Sosyal Medya

Borsa

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

BİST100 bugün %0,72 yükselişle 8044 seviyesinden günü tamamladı. Endeks sabah 8000 seviyesinin üzerinde başlangıç yaptı...

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

BİST100 bugün %0,72 yükselişle 8044 seviyesinden günü tamamladı. Endeks sabah 8000 seviyesinin üzerinde başlangıç yaptıktan sonra öğlen saatlerinde bir düzeltmeyle karşılaşsa da 8000 seviyesinden destek bularak tekrar alımlar geldi.

Bugün banka hisselerinde satış görmemize rağmen başta holdingler olmak üzere otomotiv, elektrik ve havacılık hisselerindeki güçlü alımlar endeksi yukarı itmeyi başardı. BİST100’deki hisselerden 70 tanesi bugün yükselirken 25 tanesi ise geriledi. Bugün endeksteki büyük hisselerin küçük hisselere kıyasla zayıf kaldığını söylemeliyiz.

Mali endeks bugün piyasanın gerisinde kaldı. Banka endeksindeki düşüş %1,5’i buldu. Günün en fazla yükselen sektör endeksi ise %3 ile sigortacılık endeksi oldu. Holding endeksi %1,88 yükselirken ulaştırma endeksi %1,07 yükseldi. Elektrik endeksindeki yükseliş ise %2,32 oldu.

BİST100’ün 8000 seviyesi üzerinde kapanmış olması olumlu. Endekste yükselişin devam etmesi halinde 8100 seviyesinin üzerinde 8400 seviyesini ana direnç seviyesi olarak izleyeceğiz. Endekste tekrar satışlarla karşılaşmamız durumunda ise 7900 seviyesinin altında 7700 seviyesi önemli bir destek olacaktır.

USD/TL ise bu akşam itibariyle 30,1 seviyesinin hemen altında bulunuyor.

M. Emin Zümrüt, CFA – Kıdemli Analist, ActivTrades

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ActivTrades

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler