Sosyal Medya

Borsa

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

Borsa satışlarla başladığı haftanın geri kalanında yönünü yukarıya çevirdi. BİST100 bugün %1,15 daha yükselerek haftaya 7986 seviyesinden tamamladı...

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

Borsa satışlarla başladığı haftanın geri kalanında yönünü yukarıya çevirdi. BİST100 bugün %1,15 daha yükselerek haftaya 7986 seviyesinden tamamladı. Endeks sabah açılışta satıcılı olsa da sonrasında olumluya döndü ve 8000 seviyesini aştı. Ancak kapanışa doğru gelen satışlarla endeks 8000 seviyesinin altına geriledi. 

Bugün özellikle banka hisseleri olmak üzere havacılık, perakende, holding ve içecek hisselerindeki alımlar endeksi yukarı çekti. BİST100’de bugün 71 hisse yükselirken sadece 26 hisse geriledi.

Bugün mali endeks daha iyi performans sergilerken sınai endeks biraz geride kaldı. Günün en çok yükselen sektör endeksi %2,9 ile turizm endeksi olurken gıda endeksindeki yükseliş %2,85 oldu. Bilişim endeksi ise %1,17 geriledi. Banka endeksi %1,9 yükselirken holding endeksindeki yükseliş %1’i aştı. Elektrik endeksi %1 yükselirken ulaştırma endeksindeki yükseliş %1,5 oldu.

Endeks bu hafta yaklaşık 358 puan artarak %4,7 yükselmiş oldu. Endeksin dolar bazında yükselişi ise %3,8 oldu.

BİST100’te yükselişin devam etmesi halinde 8100 seviyesinin direnç seviyesi olarak izliyoruz. Endekste düşüşlerle karşılaşmamız durumunda 7900 seviyesinin altında 7700 seviyesini önemli destek olarak takip edeceğiz.

USD/TL ise bu akşam itibariyle 30,1 seviyesinde bulunuyor.

M. Emin Zümrüt, CFA – Kıdemli Analist, ActivTrades

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ActivTrades

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler