Sosyal Medya

Borsa

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

Bugün holding ve perakende hisselerindeki alımlar endeksi yukarı çekerken zayıf havacılık ve demir-çelik hisseleri aşağıya çekti. BİST100’deki hisselerden 51 tanesi yükselirken 49 tanesi geriledi...

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

BİST100 bugün %0,28 yükselerek 7895 seviyesinden kapanış yaptı. Endeks sabah saatlerindeki alıcılı açılışına rağmen gün boyu 90 puanlık çok dar bantta hareket etti.

Bugün holding ve perakende hisselerindeki alımlar endeksi yukarı çekerken zayıf havacılık ve demir-çelik hisseleri aşağıya çekti. BİST100’deki hisselerden 51 tanesi yükselirken 49 tanesi geriledi.

Bugün mali endeks daha güçlü kalırken sınai endeks geriledi. Günün en çok yükselen sektör endeksi %2,26 ile perakende endeksi oldu. En fazla düşen sektör endeksi ise %1,34 gerileyen telekom endeksi oldu. Holding endeksi bugün %1,4 yükselirken banka endeksindeki yükseliş %0,35’te kaldı. Ulaştırma endeksi ise %1’e yakın geriledi.

BİST100 bugün 100 günlük hareketli ortalamasında kapanış yaptı. Yükselişin devamı halinde 8100 seviyesini önemli bir direnç seviyesi olarak takip ediyoruz. Endekste düşüşlerin gelmesi durumunda ise 7700 seviyesini önemli destek seviyesi olarak izleyeceğiz.

Bu sabah 30 seviyesini aşan USD/TL ise akşam saatlerinde tekrar 30 seviyesinin çok az altına sarkmış durumda.

M. Emin Zümrüt, CFA – Kıdemli Analist, ActivTrades

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ActivTrades

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler