Sosyal Medya

Borsa

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

Bu haftaya ilişkin olumlu beklentilerle borsada alımlar hızlandı. BİST100 bugün %2,49 yükselerek 7818,9 seviyesinden günü tamamladı...

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

Bu haftaya ilişkin olumlu beklentilerle borsada alımlar hızlandı. BİST100 bugün %2,49 yükselerek 7818,9 seviyesinden günü tamamladı. Sabah saatlerindeki güçlü alımlar öğlen saatlerinde durulsa da seansın sonlarına doğru yatırımcılar tekrar alıma geçti.

Bu hafta ekonomi yönetiminin ABD’de yatırımcılarla toplantılar yapacak olması ve Cuma günü de kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’in Türkiye’nin kredi notuna ilişkin gözden geçirme raporunu  yayınlayacak olması piyasaların olumlu beklentilerle yükselmesine neden oluyor.

BİST100’ün bugünkü yükselişinde özellikle banka hisselerine gelen güçlü alımlar çok etkili oldu. Perakende, holding, elektrik ve havacılık hisselerindeki alımlar da endeksin yükselmesine destek oldu. BİST100’deki hisselerden bugün 80 tanesi yükselirken 20 hisse düştü. Endekste büyük hisseler küçük hisselere göre çok daha iyi performans gösterdi.

Mali endeksin %5’e yakın primlendiği bugün sınai endeks genel piyasanın gerisinde kaldı. Banka endeksi %8,9 yükselirken holding endeksinin yükselişi de %2,35 oldu. GYO endeksi %2,6 ve elektrik endeksi %2,4 yükseldi. Ulaştırma endeksi %1,3 yükselirken gıda endeksi bugün %0,64 geriledi.

BİST100’ün bugün 50 günlük hareketli ortalaması olan 7750 seviyesinin de üzerinde kapanış yapması olumlu. 100 günlük hareketli ortalamaya denk gelen 7900 seviyesinin üzerinde önemli direnç olarak 8000 seviyesini izliyoruz. Endekste olası satış durumunda ise 7600 ve 7400 seviyelerini önemli destek seviyeleri olarak takip edeceğiz.

USD/TL ise bugün %0,18’lik yükselişle 29,90 seviyesinin hemen altında bulunuyor.

M. Emin Zümrüt, CFA – Kıdemli Analist, ActivTrades

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ActivTrades

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler