Sosyal Medya

Borsa

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

Borsada toparlanma devam ediyor. BİST100 bugün de %1,07 yükselerek 7628,7 puandan günü tamamladı...

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

Borsada toparlanma devam ediyor. BİST100 bugün de %1,07 yükselerek 7628,7 puandan günü tamamladı. Böylece endeks yılın ilk haftasını %2,1’in üzerinde kazançla kapatmış oldu.

Bu sabah saatlerinde alıcılı başlayan endekste yükseliş çabası hakimdi. Ancak gün içerisinde endeks tekrar hafif de olsa negatif tarafa geçti. Seansın son iki saatinde gelen alımlarla birlikte BİST100 günü yükselişle tamamladı.

Bugün havacılık başta olmak üzere banka ve otomotiv hisselerindeki yükselişler endeksi yukarıya çekti. BİST100’deki hisselerden bugün 74 tanesi yükselirken 26 hisse düştü. Endekste küçük hisseler büyük hisselere kıyasla daha iyi performans gösterdi.

Bugün sektör endekslerinin hepsi yükselişteydi. Ulaştırma endeksindeki yükseliş %2,84 olurken elektrik endeksi %1,96 yükseldi. Holding endeksi %1,14 yükseldi, bankacılık endeksi ise %0,9 yükseldi.

BİST100 bugün 22 günlük hareketli ortalamasında kapanış yaptı. Endekste bir üst direnç seviyesi 50 günlük hareketli ortalamaya denk gelen 7750 seviyesinde bulunuyor.  Bu seviyenin de aşılması durumunda 8000 seviyesini tekrar konuşacağız. Endekste tekrar satışlarla karşılaşmamız halinde ise 7400 ve 7200 seviyelerini önemli destek seviyeleri olarak takip edeceğiz.

USD/TL ise bugün %0,27 yükselerek 29,84 seviyesine yakın işlem görüyor.

M. Emin Zümrüt, CFA – Kıdemli Analist, ActivTrades

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ActivTrades

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler