Sosyal Medya

Para Politikasi

Kashkari: Fed, İşgücü piyasasının zayıflığı nedeniyle faiz indirimine gidebilir

Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, işgücü piyasasının çok fazla zayıflaması olasılığının artması nedeniyle merkez bankasının bir sonraki toplantısında faiz oranlarını…

Kashkari: Fed, İşgücü piyasasının zayıflığı nedeniyle faiz indirimine gidebilir

Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, işgücü piyasasının çok fazla zayıflaması olasılığının artması nedeniyle merkez bankasının bir sonraki toplantısında faiz oranlarını düşürmeye açık olacağının sinyalini verdi.

 

Kashkari, “Riskler dengesi değişti, bu nedenle Eylül ayında potansiyel olarak faiz oranlarını düşürme tartışması yapılması uygun bir tartışma” dedi.

Haziran ayında Kashkari, yıl sonuna kadar bir faiz indiriminin gerekli olmayabileceğini düşündüğünü söylemişti.

Kashkari, “İşgücü piyasasının zayıfladığına dair kanıtlar görmeseydik, işsizlik oranı hala %3,7 ila %3,8 aralığında olsaydı, ‘Hey, şimdi faizleri düşürmenin zamanı mı’ diye tartışacağımı bile sanmıyorum” dedi. Bunun yerine, “enflasyon ilerleme kaydettiği ve işgücü piyasası bazı endişe verici işaretler gösterdiği için” konuşmanın değiştiğini söyledi.

Yine de Kashkari, faiz oranlarını çeyrek puandan daha büyük artışlarla düşürmek için herhangi bir neden görmediğini, çünkü işten çıkarmaların düşük kaldığını ve işsizlik yardımı taleplerinin kayda değer bir bozulmaya işaret etmediğini söyledi.

Bu hafta potansiyeli en yüksek · 5 HİSSE
ASELS ▲ Long
GirişNONEEE
T/P HedefNONEEE
S/L StopNONEEE
+ TKFEN, CIMSA, AFYON, TRMET ve toplam 5 hisse bu hafta analiz edildi
🔒 Tüm seviyeleri görmek için raporu edinin
ÖRNEK RAPORU GÖR →
Yatırım tavsiyesi değildir. Detaylar için raporu inceleyiniz.

Kashkari, “Bu kanıt olmadan, muhtemelen ‘Hey, daha ölçülü bir yaklaşım benimseyelim çünkü hedefimizin nerede olacağını bilmiyoruz’ kampında olacağım. İşgücü piyasasında daha hızlı bir bozulma görürsek, bu bana ‘Nihai hedefimizin nerede olacağına dair belirsizliğimiz olsa bile, işgücü piyasasını desteklemek için hızlı bir şekilde daha fazlasını yapmamız gerekiyor’ diyecektir” diye konuştu.

Kashkari, Fed’in faiz oranı ayarlamasının bazı yorumcuların iddia ettiği kadar kısıtlayıcı olduğuna ikna olmadığını söyledi ve kanıt olarak düşük işten çıkarma seviyesine ve daha dirençli bir konut sektörüne işaret etti. Kashkari, “Politikanın ne kadar sıkı olduğu konusunda hala net değilim, ancak benim görüşüme göre risk dengesi daha çok işgücü piyasasına doğru ve ikili görevimizin enflasyon tarafından uzaklaştı” dedi.

 

 

 

 

 

foreks.com

HAFTALIK RAPOR
Haftalık quant yatırım raporuna erişin
AI model tahminleri
Hisse giriş seviyeleri
Hedef fiyatlar
Makro piyasa analizi
Detaylı analizi gör

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler