Sosyal Medya

Ekonomi

Gödek: Yerel varlık fiyatlamalarında sunum kaynaklı bir risk öngörmüyor

Deniz Yatırım Strateji ve Araştırma Genel Müdür Yardımcısı Orkun Gödek, yılın ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası  (TCMB) Başkanı Fatih Karahan’ın…

Gödek: Yerel varlık fiyatlamalarında sunum kaynaklı bir risk öngörmüyor

Deniz Yatırım Strateji ve Araştırma Genel Müdür Yardımcısı Orkun Gödek, yılın ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası  (TCMB) Başkanı Fatih Karahan’ın ilk Enflasyon Raporu sunumunun genel hatlarıyla son derece pozitif bir eksende gerçekleştiğine vurgu yaptı ve “Yerel varlıkların fiyatlamalarında sunum kaynaklı bir risk öngörmüyor, aksine pozitif okuyoruz.” dedi.

 

Orkun Gödek TCMB Başkanı Karahan’ın gerçekleştirdiği Enflasyon Raporu sunumuna ilişkin toplantının ardından Foreks Haber’e yaptığı açıklamada, “Sıkı para politikası duruşunun yinelenmesini zaten bekliyorduk ve fakat bunun yanında son çeyrek ve Ocak ayı enflasyonlarının seyrine dair yapılan kapsamlı analizler de uzun yıllardır ER sunumları özelinde görmediğimiz bir tabloya iletişim kanalı anlamında işaret ediyor.” diye konuştu.

Ayrıca Başkan ve yardımcılarının yine çok uzun yılların ardından sunumu ve soru-cevap kısmını birlikte gerçekleştirmelerini de “tekil” yapı imajından “ekip” mesajı verilmesi anlamında kritik ve değerli olarak değerlendiren Orkun Gödek, “Mevcut yönetim şu aşamada parasal sıkılık ve enflasyonun seyrini beklenti dışı bulmuyor; ancak gerektiği durumda sıkılaşma adımı için kapıyı da kapatmıyor. Ana eğilim ve beklentiler TCMB’nin takip ettiği 2 kritik nokta olacak. Genel hatlarıyla sunumu ve Başkan Karahan’ın ilk kez kamuoyu önüne çıkmasını iletişim anlamında başarılı buluyoruz. Yerel varlıkların fiyatlamalarında sunum kaynaklı bir risk öngörmüyor, aksine pozitif okuyoruz.” diyerek görüşlerini aktardı.

 

 

 

foreks.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler