Sosyal Medya

Para-banka-finans

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan’dan ilk açıklama: Önceliğimiz fiyat istikrarını sağlamak

Yeni Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, göreve başlamasının ardından yaptığı ilk açıklamada, en önemli önceliklerinin fiyat istikrarını sağlamak olduğunu vurguladı. Karahan, bu konuda kararlı olduklarını belirterek, enflasyonun hedeflenen seviyelere düşene kadar gerekli parasal sıkılığı koruma taahhüdünde bulundu.

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan’dan ilk açıklama: Önceliğimiz fiyat istikrarını sağlamak

Hafize Gaye Erkan’ın istifasının ardından Merkez Bankası Başkanlığı görevine getirilen Fatih Karahan, ekonomik istikrarı sağlama konusundaki kararlılığını dile getirdi.

 

“Temel amacımız ve önceliğimiz fiyat istikrarını sağlamak” diyen Karahan, enflasyonun kontrol altına alınması için gereken adımları atmaktan çekinmeyeceklerini ifade etti. Ayrıca, enflasyon görünümünde herhangi bir bozulmaya izin verilmeyeceğini belirterek, ekonomik istikrarın teminat altına alınması için çaba harcayacaklarını söyledi.

 

FATİH KARAHAN KİMDİR?

1982 yılında Eskişehir’de doğan ve Boğaziçi Üniversitesi’nden mezun olan Fatih Karahan, Pensilvanya Üniversitesi’nde ekonomi alanında yüksek lisans ve doktorasını tamamladı. New York Merkez Bankası’nda ekonomist olarak başladığı kariyerinde çeşitli önemli görevlerde bulunan Karahan, Amazon’da Başekonomist olarak görev aldıktan sonra Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’na Başkan Yardımcısı olarak atanmış ve ardından Başkanlık görevine getirildi.

PARA ANALİZ

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler