Sosyal Medya

Para-banka-finans

MB talimat verdi kredi kartından nakit çekim faizi yüzde 5 oldu

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'ndan bankalara yönelik yeni bir talimat geldi. Buna göre kredi kartı nakit avans faiz oranları yükseltildi.

MB talimat verdi kredi kartından nakit çekim faizi yüzde 5 oldu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), ek sıkılaştırma önlemleri kapsamında kredi kartları ve kredili mevduat hesaplarından nakit çekimlerde uygulanan faiz oranlarını, ihtiyaç kredisi faiz oranlarına daha yakın bir seviyeye getirdi.

Merkez Bankası’nın Kredi Kartı İşlemlerinde Uygulanacak Azami Faiz Oranları Hakkında Tebliğ’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği Resmi Gazete’de yayımlandı. Bu değişiklikle birlikte, kredi kartlarından yapılan nakit avans işlemleri ve kredili mevduat hesapları için uygulanan aylık azami faiz oranlarına ilişkin hesaplama yönteminde de değişiklik yapıldı. Yeni yönteme göre, hesaplanan aylık azami faiz oranı %4,42’den %5’e çıkarıldı.

Bu hafta potansiyeli en yüksek · 5 HİSSE
GARAN ▲ Long
GirişNONEEE
T/P HedefNONEEE
S/L StopNONEEE
+ THYAO, ISCTR, SISE, META ve toplam 5 hisse bu hafta analiz edildi
🔒 Tüm seviyeleri görmek için raporu edinin
ÖRNEK RAPORU GÖR →
Yatırım tavsiyesi değildir. Detaylar için raporu inceleyiniz.

Son dönemde ihtiyaç kredisi faiz oranlarında yaşanan artışın ardından, nakit avans işlemleri için uygulanan faiz oranının ihtiyaç kredisi faiz oranına göre düşük kalması dikkat çekiyordu. Yapılan değişiklikle bu farklılık giderilirken, yeni faiz oranlarının bugünden itibaren geçerli olacağı belirtildi.

KANITLANMIŞ SONUÇLAR%78.3 başarı · ort. %14.8
CCOLA4 Oca – 16 Şub+%38,16
GUBRF25 Oca – 11 Şub+%21,55
OYAKC4 Oca – 16 Şub+%20,56
TKFEN2 Mar – 11 Mar+%20,49
AFYON8 Mar – 16 Mar+%14,03
RAPORU İNCELE →

Ayrıca, Merkez Bankası’nın bankalara gönderdiği uygulama talimatı ile gerçek ve tüzel kişiler için uygulanan Türk lirası payı hedefleri de güncellendi. Bankaların tüzel kişi Türk lirası payı için aylık artış hedefi getirilirken, gerçek kişi Türk lirası payı aylık artış hedefleri de revize edildi ve hedeflerin sağlanamaması durumunda uygulanacak komisyon oranları artırıldı. Bu uygulamanın da bugünden itibaren geçerli olacağı bildirildi.

HAFTALIK RAPOR
Haftalık quant yatırım raporuna erişin
AI model tahminleri
Hisse giriş seviyeleri
Hedef fiyatlar
Makro piyasa analizi
Detaylı analizi gör
KANITLANMIŞ SONUÇLAR %78.3 başarı
CCOLA 4 Oca – 16 Şub +%38,16
GUBRF 25 Oca – 11 Şub +%21,55
OYAKC 4 Oca – 16 Şub +%20,56
TKFEN 2 Mar – 11 Mar +%20,49
AFYON 8 Mar – 16 Mar +%14,03
16 işlemde ort. %14.8 getiri
RAPORU İNCELE →

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler