Sosyal Medya

Para-banka-finans

Avustralya Merkez Bankası ılımlı şahin duruşunu terk etti

Avustralya Merkez Bankası (RBA), faiz oranlarını 12 yılın en yüksek seviyesinde sabit tuttuktan sonra ılımlı bir şahin duruş sergilemekten vazgeçti. Salı günü gerçekleştirilen toplantıda RBA, nakit faiz oranını yüzde 4,35 seviyesinde sabit bıraktı. Bu, üst üste üçüncü toplantıda faiz oranlarının değiştirilmemesi anlamına geliyor.

Avustralya Merkez Bankası ılımlı şahin duruşunu terk etti

RBA’nın bu kararı önceki aylara kıyasla daha ılımlı bir duruş sergilediğini gösteriyor. Kurul, daha fazla faiz artırımı olasılığına değinmedi ve sıkılaştırma döngüsünün sona ermiş olabileceğine işaret etti.

Bloomberg HT’nin haberine göre, kurulun karara ilişkin açıklamasında, son verilerin enflasyonun azaldığını ancak hala yüksek seviyelerde seyrettiğini gösterdiği belirtildi. Enflasyonun makul bir zaman diliminde hedefe dönmesini sağlayacak faiz oranlarının belirsizliğini koruduğu ve kurulun herhangi bir gelişme veya çıkış kararı vermediği vurgulandı.

Bu kararın ardından Avustralya doları, Sidney’de iki haftanın en düşük seviyesi olan 65,32 ABD sentine kadar zayıfladı. Ayrıca, politikaya duyarlı üç yıllık devlet tahvili getirisi yüzde 3,67’ye geriledi. Ancak Avustralya hisse senedi endeksi ise seansın en yüksek seviyesine çıkarak kazancını artırdı.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler