Sosyal Medya

Genel

Okullar İkinci Dönem Açılmayabilir! Son Dakika Açıklaması Geldi

Sömestr tatilini iple çeken öğrencilere yönelik beklenmedik bir gelişme yaşandı. Okul öncesinden lise kademelerine kadar birçok öğrenciyi ilgilendiren Milli Eğitim Bakanlığı'ndan flaş bir açıklama geldi. Okullar ikinci dönem açılacak mı?

Okullar İkinci Dönem Açılmayabilir! Son Dakika Açıklaması Geldi

Sömestr tatilini iple çeken öğrencilere yönelik beklenmedik bir gelişme yaşandı. Okul öncesinden lise kademelerine kadar birçok öğrenciyi ilgilendiren Milli Eğitim Bakanlığı’ndan flaş bir açıklama geldi. Okullar ikinci dönem açılacak mı?

 

 

Ara tatilin ardından ikinci dönemin başlamayabileceği söylentileri gündemi sarsarken, Milli Eğitim Bakanlığı bu konuda resmi bir açıklama yapmadı. İşte detaylar…

 

Milli Eğitim Bakanlığı, 19 Ocak Cuma günü başlayacak olan sömestr tatili öncesi son haftaya girilirken, 2023-2024 eğitim öğretim yılı ilk dönemi tamamlanmak üzere olan öğrencilere yönelik flaş bir açıklama yaptı.

 

Türk eğitim sisteminde 20 milyondan fazla öğrenci ve öğretmeni ilgilendiren bu gelişme, geçmiş yıllarda yaşanan Covid-19 salgını nedeniyle kapanan okulların akıbetini gündeme getirdi. Uzmanlar, bu durumun ardında JN1 virüsünün etkisi olabileceğine dair uyarılarda bulunurken, okulların 5 Şubat Pazartesi günü başlaması planlanan ikinci döneminin risk altında olduğunu belirtti.

 

Covid-19 salgınının ardından ortaya çıkan JN1 virüsü, Türkiye’de de görülmeye başlandı. Artan vaka sayıları üzerine uzmanlar, 5 Şubat Pazartesi günü başlaması planlanan ikinci dönem eğitimine dikkat çekerek, okullarda kapanmaların yaşanabileceği uyarısında bulundu.

 

OKULLARDA SALGIN YAYILIYOR!

 

Milli Eğitim Bakanlığından henüz resmi bir açıklama gelmemiş olsa da, JN1 varyantının okullarda ciddi bir salgına yol açabileceği ve ikinci dönemin belirlenen tarihte başlamayabileceği iddia edildi. Uzmanlar, JN1 varyantının daha bulaşıcı olduğunu ve bu nedenle okullarda maske takılması ve diğer önlemlerin alınması gerektiğini belirtti.

 

Henüz resmi bir karar alınmamış olsa da, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından konuyla ilgili bir açıklama yapılırsa, haberdar olmanız için sizlere bilgi vereceğiz.

 

JN1 varyantı, Omicron XBB.1.5 varyantından farklı olarak 30’dan fazla mutasyona sahiptir ve insan hücrelerine tutunarak SARS-CoV-2’nin insanlara bulaşmasında önemli bir rol oynar. Bu yeni Covid-19 mutasyonunun belirtileri arasında ateş, öksürük, burun akıntısı, boğaz ağrısı, vücut ağrıları, kas ağrıları, baş ağrısı ve yorgunluk bulunmaktadır.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler