Sosyal Medya

Gündem

Kulis: DEM Parti’de İstanbul için iki isim öne çıkıyor

öne çıkan isimler eski Grup Başkanı Meral Danış Beştaş ile İstanbul Milletvekili Celal Fırat. Adaylığa en yakın isim olan Beştaş’ın siyasetin güçlü figürlerinden olmasına karşın İstanbul’a adaylığının simgesel anlam taşıyacağı ifade ediliyor.

Kulis: DEM Parti’de İstanbul için iki isim öne çıkıyor
DEM Parti’de yarın İstanbul adayının açıklanması bekleniyor. Öne çıkan isimler arasında ise eski Grup Başkanı Meral Danış Beştaş ve İstanbul Milletvekili Celal Fırat var.

DEM Parti’de Başak Demirtaş’ın İstanbul için aday olmayacağı kesinleşti. Bu gelişmenin ardından ise kimin aday olacağı merakla bekleniyor. DEM Parti’nin yarın adayını açıklaması beklenirken iki isim öne çıkıyor.

BirGün’den Nurcan Gökdemir’in yazısına göre öne çıkan isimler eski Grup Başkanı Meral Danış Beştaş ile İstanbul Milletvekili Celal Fırat. Adaylığa en yakın isim olan Beştaş’ın siyasetin güçlü figürlerinden olmasına karşın İstanbul’a adaylığının simgesel anlam taşıyacağı ifade ediliyor.

Ne olmuştu?

DEM Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak adı geçen Başak Demirtaş, dün yazılı açıklama yaparak aday olmayacağını duyurdu. Başak Demirtaş, kararı DEM Parti’yle koordinasyon içinde aldıklarının altını çizdi.

Başak Demirtaş’ın İstanbul’da aday olmayacağını duyurmasının hemen ardından DEM Parti de açıklama yaptı. DEM Parti de kararın ortak bir iradeyle alındığını duyurdu ve “Başak Demirtaş’a katkılarından ötürü olanca güvenimizle teşekkür ediyor, sürecin bundan sonraki kısmında da destek sunmaya devam edeceğini biliyoruz” ifadelerini kullandı.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler