Sosyal Medya

Gündem

Kulis: AKP araştırmasına göre İmamoğlu 5,3 puan önde; Kurum da Altınok da beklenen performansı sergileyemedi

Gazeteci İsmail Saymaz, AKP’nin yaptırdığı iddia edilen kamuoyu araştırmasının sonuçlarını paylaştı. Buna göre, İstanbul’da CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu, AKP adayı…

Kulis: AKP araştırmasına göre İmamoğlu 5,3 puan önde; Kurum da Altınok da beklenen performansı sergileyemedi
Gazeteci İsmail Saymaz, AKP’nin yaptırdığı iddia edilen kamuoyu araştırmasının sonuçlarını paylaştı. Buna göre, İstanbul’da CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu, AKP adayı Murat Kurum’un 5,3 puan önünde.

Gazeteci İsmail Saymaz, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AKP) İstanbul için son yaptırdığı kamuoyu araştırmasında hayal kırıklığı yaşadığını yazdı.

AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum’un katıldığı bir televizyon programında “Ölçümlerimize göre 1,7 puan öndeyiz” dediğini hatırlatan Saymaz, kendisine ulaşan AKP araştırmasını paylaştı.

Saymaz, Sözcü’de kaleme aldığı yazıda şu ifadelere yer verdi:

“Üç bin kişiyle yapılan bu araştırmada, kararsızlar dağıtıldıktan sonra İmamoğluʼnun 5.3 puan önde olduğu belirlendi.

Kurum da Altınok da beklenen performansı sergileyemedi

Gazete Pencere’den Nuray Babacan kulis bilgiler aktardı.

İktidarın var gücüyle yüklendiği İstanbul’da, Murat Kurumun sempati yaratamadığı, Bakanlık geçmişinden kaynaklı deprem çalışmalarındaki deneyimi avantaj olacağı düşünülürken, tam tersine o dönem yapılmayan işlerin ondan sorulmasına dönüştüğü ifade ediliyor.

15 yılın hesabı

Babacan’ın yazısından ilgili bölüm şöyle:

“Her ne kadar Kurum, “yapacaklarıyla” gündeme gelmeye çalıştıysa da 2009’da Emlak Konut yöneticiliğiyle başlayan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’yla devam eden 15 yıllık kariyeri boyunca alt yapı ve depremle ilgili sorumluluklarından kaçamadı. Kurum’un İstanbul’daki ibresi, tüm hükümetin desteğine rağmen yükselmedi”

Babacan Ankara için de bir kulis yazdı. AKP adayı Turgut Altınok’un kazanma şansı olmadığının partide de bilindiği ifade edilen yazıda Babacan şu ifadelere yer verdi:

“Altınok’un tartışmalı kişiliği partiye sadece Ankara’da değil, Türkiye genelinde zarar verdi. Altınok’un “Mülk Allah’ın” sözünün ardından ortaya çıkan serveti, tüm AKP’li adaylarla ilgili imaj oluşturdu. Siyasi kulislerde, “Mülk Allah’ın değil, AKP’lilerinmiş” göndermelerine neden oldu.

Zor anlar

Bu süreçten sonra AKP yönetiminin CHP adayı Mansur Yavaş’la olan farkı kapatma düşleri de suya düştü. Mal varlığı tartışmalarından önce partide yapılan ilk anketlerde, Yavaş ile Altınok arasında 15 puan olduğu belirtilmiş, birkaç hafta sonra da bu farkın, 11 puana düşürüldüğü savunulmuştu. AKP’liler, bundan daha iyisini düşünemez oldu.”

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler